Shaolin (2011)



Csípjük a keleti látványos-verekedős-kardozós, hősies-idióta, mese-giccs filmeket. A Shaolin pontosan ilyen nagyszabású tanmese, ahol a gonosz végül jóvá lesz, a jó pedig, izé, jó marad oszt jól meghal.
A Jet Li-féle 1982-es eredeti Shaolin Templom remake-je ez a film és mondhatni jó sikerült, bár nyilván másfajta mint az óldszkúl darab. Kína egyik sötét időszakában a Qing Dinasztia 1912-es bukása után, a hadurak cincálta, rövid életű Kínai Köztársaság (nem összekeverni Tajvannal) idején vagyunk. A főleg hong-kongi színészgárdából kiemelném a főszereplő Andy Lau-t aki Hou-Jie tábornokot játsza. Az ő karakterfejlődése és tragédiája (naná, keleti film, itt minden főhősnek meg kell hallnia, bizám!) nomeg egy Shaolin-templom szerzetesei és apátja körül forog a történet. Nyilván lesz bőven akrobatikus kung-fuzás botokkal meg péklapáttal, lovaskocsis üldözés, mészárlás, buddhizmus, éhezés, kardozás baszás nélkül és persze a meglepetés, Jackie Chan, aki a szakács szerepében hozza a formáját, tök jól.
Remek kikapcsolódás a film, látványos meg minden, aki az ilyesmit csípázza, annak simán AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

2011-06-19 18:30




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr432997992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása