The Hogfather (Kanapó; 2006)

Aszondja Kukorica, hogy csak fikázni tudok és írni meg nem, szóval tessék....egy mese inkább felnőttnek  mint gyerekeknek, én legalábbis nem örültem volna ha látom gyerkőcként.
Terry Pratchett fantasy és science fiction író Discworld sorozatának 1996-os, eddig magyar nyelvre le nem fordított darabjából készült. Igazából ez egy brit két részes tvfilm, ami max. azoknak okozhat csalódást, akik a Tolkien könyvek után, lerövidített, önkényesen kivonatolt cuccnak érezték a Gyűrűk urát. Én nem tartozom közéjük, mert egyiket sem olvastam (eddig még).
Viszont láttam Hogswatch éjszakáját, amikor Hogfather eljön és megajándékozza a gyerekeket, mindenkit érdeme szerint, évente egyszer pont úgy mint a mi Mikulásunk karácsony táján.
A világmindenség auditorai (kb. olyan istenfélék) valamiért bedurculnak Kanapóra!!! (Hogfather) és felbérelik Ankh-Morpork városka bérgyilkos céhét, hogy tegyék el láb alól őt. Ezen a megbízáson a céh vezetője pontosan úgy meglepődik, mintha a való világban kiakadna egy hivatásos ha a Húsvéti Nyuszit kellene kinyírni de azért izzítja Mr. Teazsúrt.
Kicsit hosszú a két rész, de tényleg izgi és nagyon jó ízt ad neki a brit akcentus, látásmód és a jól kidolgozott karakterek, pl. Mr. Teatime, nagyon állat. Ami külön zseni a sztoriban, hogy a halál és az unokája olyan entitások, akik most a jó oldalon állnak és szeretnék magukkal együtt az emberek fantáziáját és hitét megmenteni. Tök jó és egyébként elhanyagolt téma, hogy a halállal mint ténnyel, eseménnyel megbékélhessünk és együtt éljünk..akár már gyerekként. Külön cuki a húsvéti nyúl megfelelője ebben a párhuzamos világban a "Lélek-rétes-kacsa"...:). Szóval Disznólesre fel és Ho-Ho-Ho!

2010-10-18 10:10




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr372379446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.10.18. 20:19:44

yeah és köszi Gumiagynak a tippet!

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.10.20. 09:54:53

Ez jó volt, köszi. Azt néztem, ugyanettől a bandától van még egy Terry Pratchett film, a The Colour of Magic 2008-ból.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.11.03. 19:58:24

@Dr. Zabicsek: a Color of Magic szétesett volt bár volt benne pár jó poén, de van egy új is, a Postamester amit még nem néztünk meg. Az index épp erről írt ma:
index.hu/kultur/cinematrix/kritika/2010/11/03/zsenialis_a_magyar_pratchett-film/
ha fasza, írunk arról is

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.11.11. 14:36:16

megnéztük a going postalt, és geci sok a 3 óra, sok a fölös mellékszál, viszont egy fasza vágó tudna belőle pöpec dolgot kihozni.
süti beállítások módosítása