Cargo (A rakomány; 2009)

Svájci sci-fi, nyamm-nyamm, ilyet se láttam még, főleg, hogy a Cargo látványvilága tényleg világbajnok, amerikai szuperprodukciókat megszégyenítő, pedig "csak" 4.2 millió euróból forgatták le.
2200 tájékán járunk, a Föld annyira szét lett kúrva, hogy már lakhatatlan. Az emberiség hatalmas űrállomásokon zsúfolódik és nyomorog, járványok, terroristák és miegymás, akinek van rá pénze az meg elmehet a Rheára, erre a kolonizált bolygóra, ami maga a paradicsom. Főszereplő hősnőnk orvosnak szegődik egy teherűrhajóra a Kassandrára, hogy az ott keresett pénzből végre nővére után mehessen a Rheára. A rakomány építőanyagból áll, a fedélzeten pedig hibernálva utazik az alig 6 fős legénység, kivéve azt, aki éppen ügyeletben van. Aztán persze problémák lépnek fel...
Ismerős a történet? Nem csoda, a Cargo története az Alienből és még ki tudja hány sci-fiből összemontázsolt cucc, erősen a "hommage" azaz a tisztelgés kategóriájába esik. Hiába az egyébként jól eltalált hangulat, a remek látványvilág és a film feléig izgalmas sztori, a film bizony szétesik. A klisés ijesztegetések és történetvezetés, a túl hosszú snittek, a nem túl átütő színészek és a két órás hossz miatt valahol a közepe-vége felé leül a cucc és "nyomi" lesz, ahogy Vezérnyúl jól megfogalmazta.
Kár érte, mert lehetett volna ez egy jóféle Alien-hommage (és most nem a zombis Dead Space: Downfall-ra vagy hulladék másolatára (a másolat másolatára), a Pandorum-ra a gondolok), parás atmoszférával és ütős CG-vel de így inkább csak az érdekes kategóriába esik. Azt azért tegyük hozzá, hogy ha ezt egy ígéretes kezdetnek vesszük, akkor érdemes lesz odafigyelni a svájciakra, mert lehet, hogy fasza sci-fiket fognak csinálni.

dr. KJ: 7/10

2010-05-26 11:38




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr542032506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Zeller_ 2010.05.26. 16:07:49

A Pandorum hulladék?
Te hülye vagy:)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.05.26. 17:36:37

@_Zeller_: Ó az nem is kérdés, sírva kacagtam végig :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.28. 15:54:50

Föld annyira szét lett kúrva,"

hoyg bezsélsz! szappannal kéne kimosni a szádat! tee

amúgy lehet hogy nőne az olvasottságotok, hogyha pl a roadhoz, meg más filmekhez raknátok torrent forrást.

nekem tetszene

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.28. 16:03:10

unom már azokat a filmeket amikben semmit nem lehet látni, és ezzel akarnak riogatni.

ott van pl az Az. ami nappali jeleneteknél is nagyon félelmetes tudott lenni, na az az igazi horror

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.05.28. 17:26:53

@tesz-vesz: Kedves tesz-vesz. Nem lenne szép dolog részünkről kitenni torrent forrást. A filmeket ajánljuk, nem azok illegális letöltését. De aki akar, simán talál magának úgyis ez alapján:

mozibabe.blog.hu/2009/10/31/torrentezni_csak_okosan_es_szepen

Amúgy a Road-ot adják is még moziban, úgy azért faszább.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.06.03. 13:45:24

@tesz-vesz: drága tesz-vesz ez itt a mi blogunk, és úgy beszélek ahogy akarok. ne legyél már olyan mint az általános alsó tagozatos tanítónénim, aki osztályfőnökit adott mert azt mondtam szünetben a Pistikének, hogy barom.
torrent linkek meg nem lesznek, nem warez site ez hanem mozi blog.

K.Leslee 2012.12.29. 10:33:29

Az alien- szeru ijesztgetes nem kellett volna. Egy jo jelenete volt a filmnek, mikor az urben racsatlakoznak a rakomanyra es mondja a csavo, h 7 percuk van. Ott ereztem a klasszikus sci-fi hangulatot, de amugy ez a tortenet gyenge es szarul zarodott. Mintha elfaradtam volna az irok a vegere. A latvany tiszteletre melto, ha normalis szineszekkel, atgondoltabb sztorival nagyon is jo lehetett volna.
süti beállítások módosítása