Le premier jour du reste de ta vie (Hátralévő életed első napja; 2008)

Mikor már éppen lemondtam arról hogy végre valami fasza filmet találjak, belefutottam ebbe a jófajta francia cuccba. A Hátralévő életed első napja 12 évet átfogó, négy epizódba szedett családtörténet, 3 gyerek és a szülők + a nagyfater. Nem fog semmi felrobbani, a halál is csak rák formájában bukkan fel és nem egy terminátor által. Mondhatnám azt is, hogy semmi meglepő nem lesz az egész történetben, de nem is hiányzik: egyszerűen csak jól esik nézni. A remek színészi játék és szuper hangulat végig fogvatart. A 80-as évek francia középosztályának világából a jelenbe ívelő sztori végigveszi a szülők vs. gyerekek vs. tinédzserek vs. nagyszülők mindennapos küzdelmeit, csöppet sem érzelgős, inkább nagyon is realisztikus módon.
A filmbeli személyiségtípusok ismerősek lesznek mindenkinek aki megnézi, van itt önmagát kereső álmodozó tini, durván lázadó rockker csaj és persze a legidősebb fiú, aki bár orvos lesz mégiscsak úgy érzi, hogy elkúrta az életét. A láncdohányos taxisofőr apa zűrös viszonya saját apjával, a midlife crisis-os milf anyuka kínlódásairól nem is beszélve.
Nem mondok többet, mert nem is kell, ez egy jó kis film. Egyszerű és mégis nagyon bonyolult dologról szól, amiről csak így lehet filmet készíteni: a családról.
ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8.5/10

2010-05-04 10:49




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr241973353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.05.04. 12:05:47

Ja, ez üde volt, tolták a Titanicon is, a (szakmai) közönség hangosan tapsolt a végén, tán még fütty is volt. Tetszett, de nem mentem tőle világgá. Üde volt, okos és bájos, asszem 8/10-et adtam rá.

amollin 2010.08.07. 13:25:34

Nekem nagyon tetszett, amúgy eddig a blog által 8 filmet néztem meg és mindegyik adta, szal így tovább, még több tippet kérnék! :)
süti beállítások módosítása