$9.99 (2008)

Bábfilmet forgatni általában gyerekmesékből szoktak, persze vannak kivételek, pl. a Mary and Max (talán lesz is itt) vagy ez az eszement ausztrál cucc. A 9.99 dollár bizarr film, különleges, vicces, borzasztó, elgondolkodtató és döbbentes egyszerre.
A Sydneyben játszódó sztorit leginkább a drámamegminden kategória írja le: egy társasház különböző korú lakói keverednek mindenféle történésekbe egymással, a világgal, sőt, a túlvilággal. A filmben teljesen beteg jelenetek vannak, sokszor vicces, de leginkább meghökkentő dologok történnek: felbukkan például egy tízdolláros tvshopos könyv az élet értelméről, a behajtókról kiderül, hogy ők valójában inverz Robin Hoodok, mert csak a szegényektől vesznek el, megtanuljuk, hogyan ússzunk delfinül, egy angyal is felbukkan, aki sokat cigizik és nincs egy vasa sem, szülők, gyerekek és nyugdíjasok, lesz több öngyilkosság is és egy egészen bizarr szerelmes történet. Ez utóbbi már tényleg extra eszement.
Etgar Keret izraeli író (aki például a Wristcutters sztorijának alapját is írta) forgatókönyvéből sikerült egy igazán beteg cuccot összehoznia a fiatal rendezőnőnek. A 9.99 dollár olyan film amit csak olyan nézőknek tudok ajánlani, akik bírják a bizarr és különleges filmeket, nekik viszont ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

2010-03-09 09:13




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr541818965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása