The Men Who Stare at Goats (Kecskebűvölők; 2009)

Rég láttam ilyen sztárparádéval forgatott,  szórakoztató és elgondolkodtató agymenést. 2009-ben vicces-idióta háborúellenes hippi filmet csinálni: ehhez kell bátorság, gyűlölik is az amcsi jobberek, a republikánusok. Az igazi gyomros viszont akkor jön, amikor utánnanéztem a film alapjául szolgáló könyvnek, ami egy valódi riportkönyv. A valós személyekkel készült beszélgetésekből kiderül, hogy valóban volt egy ilyen New Age-es, a paranormális képességekkel felruházott emberekből álló titkos katonai egység, amelynek feladata a hagyományos módszerektől eltérő hadviselés kidolgozása és alkalmazása volt. Amely persze a valóságban közel sem olyan vicces, mint a filmben, hiszen az akkori eredményeket a mai napig felhasználják pl. a gantanamói támaszponton speciális kínzások formájában. Az abszurd, viccesen-idióta történetnek ez olyan gellert ad, amitől megkeseredik a füves cigi íze a szánkban és a LSD-trip is bad trippé változik egyből.
A The Men Who Stare at Goats összeségében persze nem ilyen nyomasztó, sőt, igazán szórakozató, köszönhetően a remek színészeknek (George Clooney aki főszereplője és producere is volt, Ewan McGregor, a szuperhippi-betyár Jeff Bridges, a gazdisznó Kevin Spacey sőt a folyós terminátor Robert Patrick vagy az ravatalban is főkatonát játszó Stephen Lang) és a végének, ami egészen más hangulatú, mint könyv. Nem is kérdés: NÉZZED MEGFELE!

dr. KJ: 9/10

2010-02-07 09:34




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr961733906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.02.07. 10:21:01

elég fura egy film így 2010-ben, az "Irak a kétezres évek Vietnam-ja" közhely ötletes és szórakoztató kibontása.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.02.20. 20:12:38

amcsi jobberek, a republikánusok."

usában nincs jobb bal

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.02.22. 16:19:55

@dr. K. J. phd.: okosan mondom

és annyira nem volt jó film, többet vártam

ubik 2010.02.23. 16:25:19

erre nagyon kíváncsi vagyok
süti beállítások módosítása