Matchstick Men (Trükkös fiúk; 2003)

Ridley Scottot asszem nem kell bemutatni senkinek. Nem sok vicces-idióta filmet csinált, a Matchstick Men pedig amolyan kedvesen idióta, viccesen idegesítő, bénán komoly cucc és nem is sikerült rosszul. Ettől függetlenül én nem hallottam erről a filmjéről mostanáig mikor is jól megnéztem, kicsit félve ugyan, mert egyrészt Nicholas Cage-t utálom és Ridley is csinált már jó pár szart is (pl. az irtózatos G.I. Jane a kockafejű Demi Moore-ral, a proligagyi Gladiátor vagy a nevetséges Hannibál stb.), viszont Sam Rockwell is rosszalkodik benne, akit csípek, úgyhogy adtam neki egy esélyt.
A filmesek nagy kedvencei az ún. con artistok (kb. szélhámosok), ott van pl. Spielberg Catch me if you can-je vagy a Brothers Bloom (az se volt rossz de még nem bírtam írni róla.) Cage (aki egyébként jó a szerepben) és Rockwell is ilyen gazembereket játszanak akik elképesztően pimasz módszerekkel csalnak ki pénzt az okos amerikaiaktól. Cage nem kicsit ratyi csávót játszik, enyhe agórafóbiával, súlyos kényszer-betegséggel és ki tudja még mivel megvert nyomorult bűnöző, aki a világtól teljesen elzárva a szőnyege takarításával tölti az idejét, nincsenek barátai de még ismerősei sem. Ebbe a nihilbe robban be tinédzser korú lánya, aki rendesen felforgatja az életét...
Szórakoztató baromság ez a film jó színészekkel és furmányos forgatókönyvel, persze nem egy Alien-kaliberű cucc, azért AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.8/10

2010-01-17 09:00




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr881677957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.01.17. 12:55:30

Kuki, ennél azért többet el lehet árulni spoiler nélkül, szóval nick és sam egy nagyon profi csaló páros, Sam a tanítvány, és Nick a holdkóros mester, a semmiből hirtelen előkerült kislány pedig Alison Lohan, aki a drag me to hell-ből lehet ismert.
Mind kurva jók benne, és a vége meg kimondottan ötletes, én is ajánlom mindenkinek!

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.01.17. 15:25:56

@kakamátyás: fiam Kaka, hát te aztán sokkal többet mondtál most :D

NickelADeón 2010.01.19. 14:06:15

És a legrosszabb Nick Cage? Szvsz a Szellemlovas.

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.01.20. 10:07:18

@NickelADeón: Azt én még nem mertem megnézni, de esélyes. Vki látta? Látom terveznek második részt is.

NickelADeón 2010.01.21. 10:11:33

Van benne 1 db 30 mp-es jelenet (2 Szellemlovas egymás mellett "lovagol" a Riders in the sky nótára:), ami tetszett, de mivel fogékonyak vagytok a szenvedésre, mindenképp ajánlom. NC annyira ripacs benne, hogy minden képkocka fáj, láthatóan neki is, pedig rajongója a témának.

parararam 2010.01.22. 10:21:00

nemrég sikerült megnézni a the wicker man remakejét, életem legrosszabb filmje. Abban is bűnrossz szegény, de ez vicces:
www.youtube.com/watch?v=2QqgIzlmdBc

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2010.01.28. 22:16:21

@parararam:@NickelADeón:
Csapjuk még hozzá: Bangkok Dangerous, National Treasure,
World Trade Center
süti beállítások módosítása