Battle For Terra (2007)

A felnőtteknek szóló animációs filmek végképp tényezőkké váltak, persze voltak régen is, lásd a Macskafogó vagy Az idő urai. Manapság viszont sokkal elfogadottabb lett ez a stílus, vélhetően a komoly japán animék is közrejátszottak ebben. Ja és jön a 9 is hamarosan!
A Battle For Terra leginkább a Kaena-hoz hasonló nagyívű sci-fi (tan)mese. (Spolierveszély!) Az emberiségnek majdnem sikerül elpusztítania magát. Egy kolonizáló hajó megmarad és több generációs utazás után megérkeznek a kedves és békés idegen lények világára a Terrára(?) Az emberiség nem hazudtolja meg magát és szinte azonnal nekilát kiírtani a lebegőket...
Tanmese és példabeszéd is egyben ez a kedves akció-sci-fi animáció: nem csak háborúellenes hanem ökotudatos is. Mindezt azonban többnyire sikerül kevéssé didaktikusan tennie. Az pedig mindenképpen a történet nagy előnye, hogy az emberiséget alapból a gonosz és könyörtelen hódítók oldaláról közelíti meg.
Szóval jópofa kis animációs lődözős-kaland ez, nem fogsz tőle leesni a székről, de kellemes 85 perced lesz ha megnézed: AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.3/10

2009-09-28 11:18




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr831412424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kagai · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.09.29. 15:26:16

Kár, hogy az Avatar sztoriját eszerint már réges-régen kilőtték...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.10.08. 10:42:02

Feléig bírtam nézni, ennyire unalmas mesét már rég láttam. Szinte minden animációs filmben van tanúság vagy társadalomkritika, de emellett szórakoztat is a produkció, ez viszont inkább csak egy rossz tanmese volt.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.10.08. 11:02:28

@koimbra: azt tudnám, hogy minek kezded el egyáltalán nézni ha nem bírod a meséket

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.10.08. 14:14:41

Nem írtam, hogy nem bírom a meséket, nem tudom miből következtettél erre. Rettentően kedvelem őket, legutóbb is a Derült égből a fasírtot láttam, a Pixar művek pedig fantasztikusak és a DreamWorksnek is akad jó néhány frankó animációja. Azt írtam, hogy mindegyikben próbálnak valami tanúságot, tárdadalomkritikát csempészni. A Terra pedig tömény unalom volt és ameddig láttam nem szórakoztatott, nem volt jó, csak egy ócska tanmese volt.
De hát neked meg bejött, ez van, legalább szórakoztál egy jót:)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.10.08. 14:56:58

@koimbra: igen már rájöttem, hogy ki tudom kapcsolni a felnőtt agyamat annyira hogy bejöjjenek a gyerekmesék, magyarul lebutulok hozzájuk :D nem volt ez a film nagy szám semmiképp se, de azért valóban elszórakoztatott és sok-sok ennél unalmasabb és szarabb mesét láttam már. persze ezzel lehet hogy egyedül vagyok, dehát már a munkámból fakadóan is próbálok gyerek maradni (heggesztőként dolgozok a nehéziparban) ;P

kyozai 2009.11.16. 00:47:52

Nos lehet, hogy túlzás de ez a film egyike azon kevés filmeknek amelyekre 10 pontot adtam az IMDB-n...

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.11.17. 23:35:06

@kyozai: hááát, talán túlzás, de mi aztán tényleg tudjuk, hogy ahány ízlés, annyi pofon. Meg azért tényleg nem rossz...
süti beállítások módosítása