Kaena: La prophétie (Kaena: A prófécia; 2003)

Na ez aztán tök ismeretlen film Magyarországon, pedig érdekes darab. Nem vagyok túl nagy 3D-fan, a legtöbbször az eredetiség hiányát leplezik vele, persze akadnak kivételek is.
A Kaena mindenképpen kivétel, hiszen ezt a világot és hangulatot nem is lehetett volna másképp létrehozni, és ennek itt jelentősége is van.
A történet nem egyszerű, de azért megpróbálom tömörítve leírni: (SPOILER VESZÉLY!)
A Vecarian faj óriás űrhajója balesetet szenved egy sivatagos bolygónál, a túlélőket levadássza a helyi ragadozó Selenit faj. A hajó intelligens magja megmarad, kinöveszt egy hatalmas, bolygókat összekötő fát, az Axis-t. 600 évvel később ezen a hatalmas fán él Kaena, a fiatal rebellis lány. Törzse elnyomásban él, a Seleniteknek kell adakozniuk, akiket istenként tisztelnek. Ám van egy prófécia, amiben megjövendölik, hogy jön egyszer egy harcos, aki véget vet az elnyomásnak és kivezeti törzsét a paradicsomba...
A Kaena egyedi hangulatú, elképesztően látványos fantasy-sci-fi-mese, kidolgozott, abszolút nem átlagos történettel. Nekem nagyon tetszett, ha volt is benne egy-két idegesítő rész és szereplő, csak ajánlani tudom.
AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.8/10

2008-05-18 11:10




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr31475088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása