Closer (Közelebb; 2004)

Annak idején valamiért kimaradt ez a film, talán azt gondoltam, valami romantikus szarság sok sztárral. Most valahogy előkerült és kiderült, hogy jó kis film ez. A színdarabból átírt Closer párkapcsolati dráma, abból is a súlyosan őszinte fajta. Négy ember vergődése a szerelem, a párkapcsolatok és a szex hálójában, olyan sztárokkal, mint Jude Law, Natalie Portman, Julia Roberts és Clive Owen (aki már az eredeti darabban is játszott.) A színészek jól is hozzák a szerepeket: Law a nekrológokat és könyvet író zavarodott csábítóét, Portman a hazug, szenvedélyes fiatal és mazochista kalandornőét, Roberts a depressziós és örök szenvedő fotósét, Owen pedig a agresszív és sebezhető ám bosszúálló orvosét.
A filmen erősen érződik, hogy színházi átirat, 4 főhősön kívül nincs is más szereplő, a felépítés bár lineáris, időben nagyokat ugrunk és rengeteg fontos dolog csak közvetve vagy sehogy se derül ki. Ezekre szükség is volt, hogy ne üljön le a sztori, hiszen nincsenek itt nagy történések, hanem nagyon is emberi bénázások, hibák, féltékenység, hazugságok, megcsalások és megalázások oda-vissza. Felnőtt film ez, komplex személyiségekkel, komoly hangulattal. Igazán akkor értékeli az ember, ha már megtapasztalt ezt-azt a női-férfi adok-kapok össznépi játékból, akkor viszont sokat tud mondani. ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10


Closer
Uploaded by MovieTrailerJunkie. - Explore international webcam videos.
2009-02-24 09:00




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr61960518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása