Thomas est amoureux (Szerelmes Thomas; 2000)

Noném film noném rendezővel és színészi gárdával, mégsem bírom elfelejteni, pedig úgy tűnik, hogy lassan 10 éve láttam, annyi érdekes és jó volt (na, azért valmire csak kapott csilliárd díjat).

Adva van a közeli jövőben egy agórafób (olyan lény, aki nem bír emberek közé menni, általában a lakásából se bír kijönni) de ettől eltekintve tök normális csávó, aki már évek óta nem hagyta el a lakását, viszont a jólfejlett szociális háttér már szinte normális életet nyújt a hasonszűrő társadalmon kívűlállóknak, a biztosító mindent elintéz, hetente jön az étel házhoz, a szexuális élet is többé kevésbé meg van oldva a kiberszex adta lehetőségekkel, és a tb még fizeti is, és a neten keresztül kommunikál a külvilággal, tehát elvileg minden kafa, mígnem meg nem ismerkedik egy párkereső fórumon egy csajjal, aki felkelti kíváncsiságát, és már el is jutottunk a film címéig.

A film furcsaságát több dolog is adja: 1. A főszereplő nem látszik a filmben. 2. gyakorlatilag egy szobában játszódik az egész film. 3. ahhoz képest, hogy lassan 10 éves, igen jól haladunk a megvalósulásáshoz (kivéve a bőkezű tb-t). 4. a jövő társadalmi berendezkedésésről reális és elég gázos képet mutat. 5. mindezek ellenére tök érthető, szerethető figurák szerepelnek benne.

KM: 8,8/10

2009-02-23 12:48




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr94960539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása