Igor (2008)

A Rocknrolla kivételével (ami legalább szórakoztató volt, ha jó nem is) annyi rossz filmet láttam (pl. Transsiberia, Blindness stb.) mostanában, hogy nem is tudtam miről írjak, hacsak nem valami régi klasszikról, de ahhoz nem volt kedv. Aztán csak belefutottam ebbe az elmebeteg 3D animációba. Az Igor vicces-idióta agymenés leginkább felnőtteknek Tim Burton ihlette világban. Nem tudom elképzelni, hogy a film sikeres lett volna Amerikában, mert a felnőtteknek túl mese, bár a humorát leginkább ők fogják, a gyerekeknek meg túl para, bár sok rész nekik szól. Ettől függetlenül én jól szórakoztam rajta.
Már a sztori is elég beteg, Malária városában eluralkodott a gonosz. Mindig sötét van és vihar, az Őrült Tudósok és szolgáik, az Igorok azon munkálkodnak, ki tud pusztítóbb rémséget kreálni. Az egyik Igor (John Cusack) azonban a tudósokat lepipálva megalkotja a leggonoszabb szörnyet, az élő Evát, a nőnemű monstrumot, hogy megnyerje az éves Szörnyfesztivált. Persze aztán jön a kavarodás. Két félresikerült kísérlete és egyben barátja a folyamatosan öngyilkos ám halhatatlan Scamper, a nyúl (Steve Buscemi) és az ostoba ám kedves Brain, azaz az Agy (Sean Hayes) remek humorforrások. A képi világ nagyon eltalált, Burton mester hangulatát hozza, aprólékosan kidolgozott helyszínekkel, remek animációkkal, vizuális gegekkel. A Frankenstein-motívum is rengeteg viccet rejt, teli van baromkodásokkal, egészen az abszurd fekete humorig.
Bár közel sem tökéletes, az Igor kilóg a tucat 3D animációk közül, mer egyedi lenni, humora és látványvilága pedig Burton klasszikusait idézi. AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7/10

2009-01-28 09:04




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr30907330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása