Dead Space: Downfall (2008)

Nem szeretem a véres-darabolós, zombis-belezős filmeket, a jófajta rajzfilmeket és a scifiket viszont igen. Így futottam bele ebbe az B-kategóriás horrorokat megszégyenítően véres és darabolós felnőttanimációba, azt gondolva, hogy jófajta cucc.
A Dead Space: Downfall az Electronic Arts ua. nevű fps-ének előzménye, azaz a játék mellé is odaadták, hogy aztán saját kezűleg folytasd a mészárlást. A játékot még nem sikerült kipróbálnom mert a számítóm videokártyája nem elég menő hozzá, de majd, annyira nem is hiányzik, mert elég volt a trancsírozásból így is.
Szóval a Dead Space sztoriján nem sokat gondolkodtak hanem összegyúrták inkább az Alienből és az Aliensből, a 2001: Űrodüsszeiából, a Half-Life-ból, Carpenter A Dologjából, a Doomból és meg ki tudja mi mindenből: Egy távoli kolonizált bányabolygón idegen kőoszlopot találnak. Felfedezése után egy nagy űrhajót küldenek a leletért, de közben a dolgok rosszra fordulnak. Az idegenek kedves zombikká változtatják a népeket, akik szépen kiírtanak mindenkit. Van itt egy kis szcientológia-gyalázás is, mert egy vallásos szekta akarja a leletet a Földre szállítani, pénztől és intrikától sem visszariadva. Szóval a sztori enyhén szólva klisés és a forgatókönyv egészére igaz, hogy rettentő kiszámítható. 74 perc alatt ennyi szétdarabolt zombit és embert viszont nem mindennap látsz, mert itt aztán mindenféle módokon nyiszálják egymást a szereplők és az gaz ellenség. Az animáció nyugati hagyományokat idéző, egy-két animés beütéssel, és nem valami szép, viszont legalább a 3d-s részeket ügyesen beleágyazták, és nem lógnak ki. A karakterek mozgása darabos és az anatómiára fittyen hányva készült. Akció van bőven és a horror hagyományoknak megfelelően nincs happyend se, a főhős harcoslány is szépen meghal, mint mindenki. Aztán jön egy másik űrhajó és kezdődik a játék cselekménye, hehe.
Összeségében a scifi-horror hangulat azért eltalált, és nézhető film lett a marketingfogásból, bár leginkább a zombis és darabolós horrorokat kedvelő és a játékot ismerőeknek ajánlott.

dr. KJ: 6.5/10

2008-12-27 17:26




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr35844084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.11.13. 11:38:06

Ezt a filmet kb. újraforgatták élő szereplőkkel Pandorum címmel, valami hihetetlen gagyi lett. Akkor már inkább ez vagy a játék.
süti beállítások módosítása