Appleseed (2004) és Appleseed: Ex Machina (2007)

Ha már volt a Vexille, ami végül is az Appleseed technikai és hangulati értelemben vett folytatása, akkor legyen itt a két Almamag is. Az egyik első full 3D-s anime ez, ahol a már nem csak a háttér és bizonyos jelenetek, hanem a karakterek is kámpjúter dzsenerétidek.

Az Appleseed fasza kis akció sci-fi, amolyan igazi japán csihi-puhi cucc, jó a zenéje (pl. Boom Boom Satellites, szeretem), "csinos" mangalányok gyepálnak benne mindenkit, fura robotok, hitech (anti-) utópiába bújtatva. A történet viszont szinte az érthetelenségig van csavarva vagy inkább zavaros, ami nem lenne baj, viszont így nem sok értelme van az egésznek. A történet logikátlanságai és bénaságai miatt elkezded leszarni a történetet, akkor meg minek csavarták annyit, ha úgyse érted. Ez csak azért érdekes, mert mindkét rész eredeti mangáját Masamune Shirow írta, aki pl. a Ghost In The Shellt is elkövette. Mindegy, ez most annyira nem jött össze neki. A másik idegesítő cucc benne a női szereplők picsogása és affektálása, gyengébb idegzetűek ne is próbálják eredeti japán nyelven megnézni mert tökönszúrják magukat, nekik inkább egy angol szinkronizált változat ajánlott. Na de mindentől függetlenül az Almamag jó kis film, főleg az akció jelenetek miatt, a hangulat és a zene is okés, az animáció és a látvány is fasza (nekem egyébként a 2001-es Oni nevű játék ugrott be róla, az is valami beszarásul volt animálva.)

dr. KJ: 7.7/10


Appleseed trailer
Uploaded by xoku. - Full seasons and entire episodes online.

A 2007-es Deus Ex azaz a második rész kifinomultabb, a történetet is megpróbálták érthető szinten tartani, az animáció és a látvány még sokkal szebb. Persze sok újdonságot azért ne várjunk tőle, akció sci-fi ez is, sok-sok dirr-durral meg japán harcoslányokkal. A maga módján jobban is sikerült mint az eredeti, mert pl. a női szereplők picsogását minimalizálták. Deunan, a főszereplő harcoslány is inkább nőnek tűnik benne, mint idióta kiscsajnak (ja kérem, öregedünk muhaha), a történet is sokkal érthetőbb, és a csavarok sem zavarosak, Masamune is összeszedte magát. Szóval kihasználták a technika fejlődését és a visszajelzéseket a második részhez. A Vexille azért jobban sikerült, remélem csinálnak még pár ilyen cuccot.

dr. KJ: 7.8/10


Appleseed 2 : Ex Machina - Bande Annonce
Uploaded by Ether95. - News videos hot off the press.

2008-12-16 12:10




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr31825963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.12.16. 18:56:59

vicces, az öcskös akar csinálni de valami kis promofilmet a mozibabéra, és pont boom boom-ot válaszottam neki zenének :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.12.16. 19:37:20

Szerintem nagyon jó anime volt, az akciók frankón kivitelezettek voltak, a hangulat is ott volt.
süti beállítások módosítása