The Onion Movie (2003)

Az amerikai Onion News szatirikus álhírekkel riogató stábja 2003-ban forgatta le ezt idióta filmet. Minden és mindenki elő van véve és le lett benne gyalázva, fikázva. A film tulajdonképpen pár perces jelenetek, skiccek gyűjteménye, felhúzva egy vezérfonalra. Ocsmány humora a South Park színvonalán mozog, sőt még túl is tesz rajta néhol, nem kímélnek senkit és semmit: Britney Spears, négerek, buzik, Hollywood, reklámok, cégek, yuppiek, politikusok, a tömegkommunikáció, az Amerikai Álom, családok, dohányzásellenesség, terroristák, filmkritkusok, gyárak, sőt, saját magukat sem hagyják ki. A hagyma csíp, de ésszel csíp, minden skicc mögött van értelmes mondanivaló, bár az majomgecit ivó apáca talán már kicsit öncélú, höhöh!

A hányattatott sorsú filmet csak most adták ki 2008-ban DVD-n, mert az ámerikái gyomor nem vette be, hogy ezek a galád népek az drága ámerikái nép orrát nyomják mélyen a szarba. Ezért nincsenek benne Obamás, Apple-ös, gazdaságiválságos faszkodások, de ami van, az is bőven elég. Külön vicces és egyben érthetetlen Steven Seagal szereplése, aki a Cock Puncher (kb. Heretörő) akció-szuperprodukció főszereplőjeként sokszor felbukkan és hihetetlen öniróniával gúnyolja saját magát. Sose gondoltam volna, hogy Pistinek van öniróniája, vagy egyáltalán tudja mi az, bár Dwayne "The Rock" Johnson Southland Tales-beli csibészkedése is legalább ilyen meglepő volt.

Tehát aki vevő a súlyos humorra, az elképesztő Amerika- és mai társadalom-gyalázásra, az ne tétovázzon, hanem fogjon egy jó csípős és büdös hagymát és harapjon bele egy nagyot. AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

2008-11-13 11:45




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr19766800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

majdazténtudom 2009.02.16. 11:15:40

ó hát ide meg nem írtam, amikor megnéztem. Nehéz lenne pontozni, mert a movie-ban is erősen váltják egymást az erőltetett nemtúlvicces jelenetek, és a röhögéstől fetrengős poénok. Az összkép mindenesetre pozitív volt. :)
üdv:
The Cockpuncher :D
süti beállítások módosítása