Zwartboek (Fekete Könyv; 2006)

Paul Verhoeven ellentmondásos alakja a filmiparnak. A Robotzsaru és a Starship Troopers is b-kategóriás akció-trashbe bújtatott társadalomkritika, hasonlóan Carpenter cuccaihoz. A Robotzsaru azóta kultklasszik lett, a Csillagközi Invázó pedig az egyik legidiótább két layeren nézhető film a totalitárius államról és a manipulációról, az idegengyűlöletről és a háborús gépezetről. Nem egy egyszerű figura, Kő Sára az Elemi Ösztön-beli puncimutogatós jelenete, vagy az amúgy harmatgyenge Total Recall egy-két emlékezetes képe is beugrik róla (mondjuk az inkább Philipünk érdeme). A Fekete Könyvvel egészen más vizekre evezett, hazájában, Hollandiában forgatott egy igazi háborús-kémes-zsidós filmet.

Rachel, a zsidó lány története: a nácik által megszállt Hollandiában elveszti a családját, bújkálni kényszerül. Kapcsolatba kerül a helyi ellenállással és testi adottságait felhasználva beépül a megszállók közé. A zsidó lány, aki náci főkatonákkal kefél, hogy megbosszúlja a családját...

Nem rossz film ez, leginkább a főszereplő Carice van Houten-nek köszönhetően, aki végig remekel benne, jól is énekel (ő énekli a dalokat a filmben) és  ráadásul rendkívül vonzó is. A Fekete Könyv jól össze van rakva, látszik rajta, hogy gondosan ki lett találva benne minden, ettől függetlenül túl hosszú és helyenként unalmas, a történet pedig sokszor zavaróan klisés, még akkor is, ha mondjuk egy megtörtént dolgot mesél. A súlyos jelenetek és a jól eltalált hangulat miatt érdemes megnézni, ja és a fojtott erotika is a film erőssége. AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.7/10


Verhoeven Black Book
Uploaded by TECHNOLOGOS. - Arts and animation videos.

2008-11-04 11:54




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr6749119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.11.04. 13:50:32

ezt már megszereztem, és készültem a megnézésre, de ezek után... elbizonytalanodtam.
viszont II. VH-sba van egy érdekes film, amiben a bibsiket dollárhamisításért cserébe nem gázosítják el, nem jut eszembe a címe, majd írok róla, mert az jó volt.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.11.04. 14:37:20

azért nem olyan vészes, simán meg lehet nézni, már csak a csaj miatt is. a 7.8 nem olyan rossz, csak nem kell tőle túl sokat várni :)

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.11.07. 09:42:46

Tyűűű, mi ez az új megjelenés?
Fasza lett, de a home helyett a főképre lehessen kattintani! (Vagy a play gombra)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.11.07. 11:27:03

mintha az olyan könnyű lenne basszalak meg :S
süti beállítások módosítása