The Beautiful Country (Gyönyörű ország; 2004)

Elbaszott országok rovatunkban ma Vietnám és a legelbaszottabb ország, USA.

A Gyönyörű ország csodaszép képekkel és megrázó nyomorral mesél egy szép történetet Binhről, a vietnámi anyától és amerikai apától született fiúról. Binh hazájában a legalja, egy igazi pária, egy kitaszított senki, hiszen Vietnám a mai napig kommunista ország, egy amerikai félvérnek ott nincs helye. Binh utázását követhetjük a kis faluból először anyját keresve Saigonba, majd onnan kis féltestvérével apjához indulnak Houstonba. Az út elképesztően viszontagságos, először egy lélekvesztőn Malajziába jutnak, ahol menekülttáborba zárják őket. Itt találkoznak Ling-gel (Bai Ling, őt már láthattad sok filmben, pl. Southland Tales), a fiatal kínai kurvával. Hármójuknak sikerül megszökniük, és embercsempészek hajóján Amerikába indulnak...

A filmben nagy nevek is felbukkanak (Tim Roth és Nick Nolte) és jók is, de a főszereplő Damien Nguyen és Ling remekelnek benne. A filmből sok mindent megérthetsz a vietnámiakról, kitartásukról, csendes erejükről. Súlyos kontraszt az Amerikában zajló rész, ahol sajnos a norvég rendező elment nyáladzásba és ostobaságba, (biztos csak így tudott pénzt szerezni a producer) viszont a végére azért összeszedi magát és sikerül lélekmelengető befejezést kanyarítania.

A Beautiful Country megrázó, súlyos dráma-mese, és ha nem is tökéletes, AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

2008-11-03 11:17




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr50747107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása