The dancer upstairs (Táncos a házban, 2002)

John Malkovich egy filmet rendezett összesen, és nem is rosszat, de elég furát. Ja, igen, ezt.

Egy be nem azonosítható dél-amerikai országban egy titokzatos terrorszervezet szedi az áldozatait, amiről kb. annyit lehet tudni, hogy egy Ezequiel nevű ember vezeti, és a kormány megdöntése a céljuk, de minden más kusza és érthetetlen, mindenki mögöttük áll, pedig mintha nem is létezne, véletlenszerűen válaszja ki a célpontokat, és az utolsó utcakölyök is nekik dolgozik, a kormány pedig cseppet sem békésen reagál. Hősünk pedig már megint a Javier Bardem, aki most bajszos, szigorú nyomozót alakít, az említett bibilai hős nyomában, a jogba és igazságba vetett hitével, és a nem annyia fekete-fehér valósággal való szembesüléssel.

Fura film, mert nincsenek benne jók meg rosszak, nem derül ki, hogy akkor most ki a gonosz és ki a jófej, meg hogy miért is történnek a dolgok, nincs szánkbarágva, hogy akkor most a diktátorokkal állnak szembe szabadságharcosok, vagy demokratikus kormánnyal szemben terroristák, szóval, hogy a világban csak történnek a dolgok, aztán, hogy az számunkra mit jelent, az már a mi dolgunk, hiszen még oldalak sincsenek, igen, zavaró ha nincs kimondva, hogy mit is gondoljunk, hogy mi a helyes megoldás, de az élet már csak ilyen.

KM: 8,3/10

A trailert nem rakom be, mert romantikus filmdrámára van vágva benne a film, pedig nem az, és csak megijednétek, hogy milyen nyálas fost próbálok a torkotokon fondorlatosan lenyomni, pedig nem.

Ráncosnyakú: 7,5/10

2008-08-19 15:40




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr67623239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása