O Brother, Where Art Thou? (Ó testvér, merre visz utad?; 2000)

IMDb
A Coen tesóknak van egy filmje, ami méltetlanul háttérben maradt, nem is hallani róla, abbban sem vagyok biztos, hogy moziban bemutatták, pedig egyértelműen kafa, szinészek, sztori, meg minden szempontból, képzeljünk el az Odüszeusz sztorit a 30-as évek Amerikájának déli felén, félúton a sivatag és mucsa között, a klu klux klánnal, szirénekkel, a rádió aranykorával és egy legendás bankrablóval megspékelve, hát igen, elég nehéz ügy ebből valami kereket összehozni, de nekik sikerült egy olyan misztikus mucsai ródmúvit összehozni, hogy csak na.

A szereplőgárdára nem lehet panasz, George Clooney a piperkőc, szófosó kistílű csaló ügyvéd szerepében, John Turturro az ösztönember, John Goodman kb olyan rémisztő és szimpi egyben, mint a Barton Fink-ben, csak azóta a duplájára hízott, és Tim Blake Nelson, meg az ő hihetlenül buta arca, korrekt kis gárda na, mind jólbevált tagjai már a Coen team-nek.

Furcsa film, egymástól nagyon távollévő dolgokat mixeltek össze a fiúk, és mégis működik, szórakoztató, bár Odüszeusz visszetérése Ithakára nem olyan hősies, mint az eredetiben, azért happy end a vége, az a lényeg.

KM: 9/10
dr. KJ: 9,2 ez egy nagyon jó kis film

2008-08-01 12:34




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr81595869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása