Be Kind Rewind (Tekerd vissza, haver!; 2008)

E heti Gondrynk egészen friss, hiszen legújabb filmje a Be Kind Rewind (kb. Légy szíves visszatekerni).
A történet elég idióta: a VHS videotékás Mike (Mos Def, tök jó választás: egészen furcsa ember, rengeteg lemeze van de nem a Will Smith-i vonalon, hanem jól, pl. nyomta DJ Krush-sal, N'Dea Davenporttal, DJ Hondával, Ronny Jordannel, Charlie Hunterrel, DJ Shadow-val, a De La Soullal és a Massive Attackkal, hiphop-, jazz-, nujazz-, elektro-vonalon, és színészként is rendben van, pl. a Galaxis Útikalauzban, úgyhogy nem semmi a csávó, oda kell rá figyelni!) főnöke elutazik és egyedül viszi a boltot. Elbaszott barátja, Jerry (Jack Black, végül is ő is jó választás, de engem kurvára idegesít) egy balul sikerült erőmű-szabotázs(!) után magnetizálódik és letöröli Mike boltjának összes kazettáját. A balhét elkerülendő a két idióta elkezdi "svédesített," azaz kezdetleges módszerekkel, humorosan és rendkívül kreatívan újraforgatni a filmeket. A "svédesítés" nem várt sikert hoz nekik, egészen addig amíg jön Sigourney Weaver (!) (mint kíméletlen jogász a filmgyártók képviseletében) és be nem zúzatja az összes filmet.
A történet elég abszurd-bájos, bár a végére kifárad és némi amerikai grízestészta a lezárás, a színészek kafák, a hangulat is tök jó. Bár nem ez Gondry legjobb filmje, az Álom Tudománya vagy az Eternal Sunshine... is jobb szerintem, azért nagyon rendben van ez is. Egyetlen dolog amit sajnáltam, hogy kevés a Gondry-féle trükközés, pedig a történet is adja magát, lehet hogy az ámerikái producerek sokalták az abszurd humort?
Mindentől függetlenül ERŐSEN AJÁNLOTT barátnő/barát kompatibilis jófajta vígjáték.

dr. KJ: 8.5/10

IMDb

update: mint az várható volt, elindult a svédelési hullám a tecsőn!

itt a film "svédelt" trélere, főszerepben Gondry maga, beszarás!

2008-06-15 09:34




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr61520992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása