Science des rêves, La (Az álom tudománya; 2006)

Michel Gondry a videoklippektől a filmeken át mindenhol egészen egyedi világokat teremt. Majdnem minden filmje erre a blogra kivánkozik, mert nem túl ismertek, viszont annál értékesebbek.
Az álom tudománya már rendkívül érett filmje, felhasználja benne a képi világának összes eszementségét. Nem könnyű erről a filmről írni, hiszen a történet itt gyakorlatilag csak a hátteret biztosítja, a zseniális vizualitás, a remek színészek, a zene, a humor, mind fontosabbak, és ettől válik egy Gondry-film különlegessé. Képes egy mindennapos, átlagos történet olyan oldalát megmutatni, amit elképzelni se tudtunk.
A film tehát lenyűgöző, még akkor is ha, itt-ott saját régebbi ötleteit újra felhasználja (pl. a nagy tenyeres rész, amit a Foo Fighters Everlongjában már láttunk.)



Az a fajta film, ami egy olyan utóizt hagy maga után, mint egy finom, de fura csokibonbon: örökre megmarad a szádban az érzés.
KÖTELEZŐ!
dr. KJ: 9.5/10

Kakamátyás véleménye:
Kukorica János doktor jól mondja, ez valóban kötelező mű, az utóbbi évek egyik, ha nem a legjobb mozis élményét szolgáltatta, hiszen a lenyűgöző képi megoldások (és itt fontos megjegyezni, hogy a cgi a közelben sem volt, és nagyon nem is hiányzott belőle, anélkül is meg tudott valósítani mindent, amit csak akart) amellett fantasztikus a sztori, fantasztikus színészeket láthattunk, és minden benne volt, amit egy filmtől elvárhatunk, a humor, a szerelem, a dráma, egyszerűen minden, és úgy tálalva, hogy ezek szépen együttműködtek, semmi sem ütötte a többi értéket, a színészek közül azért kiemelném a főszereplőt, akit már ajnároztam egyszer, itt is remek volt.

KM: 9,4/10

imdb

2008-05-14 12:00




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr90468134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.08.22. 00:59:49

Most néztem meg, meglepően nagyon jó. Attól fostam, vmi kedves romantische lesz, de nagyon nem. Nem túl vidám, de szórakozató és életszerű "szerelmi" történet, nem szokványos megjelenéssel.
Ha pontozni kell, 9 fölé.
süti beállítások módosítása