Bullet (Önpusztítók; 1996)

Kriminál rovatunk mai kötelező darabjában minden benne van, ami a 10/10-es eredményhez kell. A szokásos gengszterkedős filmektől eltérően ez a darab nem akciófilm, hanem dráma és nem menő olaszok, meg laza afro-amerikaiak a főszereplők, hanem drogos izraeliták. A történet végig Brooklyn szarabb környékein játszódik, ahol Bullet most szabadul 8 év után a börtönből és aki mindig is kemény gyereknek számított, amíg meg nem találta az intravénás drogokat. Az első útja a börtönből  rögtön az "ucca" irányába vezett, ahhol szépen ki is rabolja a gazdag drogosokat, majd az ezt méltató dealert szemen szúrja (lent látható ízelitő a filmből).
Régi ellensége, Tank, a feka maffiózó, hamar felkapja a vizet és nagy méretű bandájával folyton a főszereplőt basztatja, aki 35 éves korára még mindig a szüleivel él.
A főszereplő Mickey Rourke, aki élete legjobb alakítását nyújtja, hiszen a szerep szinte rá lett írva. Rendkívül hitelesen játsza az egykori tehetséges sportolóból, eltompult drogossá vált bünözőt. A szereposztás amúgyis figyelemreméltó: Bullet öccsét, az akkor még alig ismert Adrien Brody játsza, az ellenséges gengszterfőnököt pedig az akkor már igencsak ismert Tupac Shakur.

A fentieken kívűl még számos nagyon jó karakter van a filmben, akik már önmagukban is elegek lennének a film teljessegéhez. Butchy (a főszereplő rendes neve) bátyja például bekattant, nyugalmazott veterán, aki militáns-őrületét a környék fiataljaiból szervezett minihadseregében éli ki, vagy egy másik nagyszerű ember Bullet legjobb barátja, Lester, a kokainista metroszexuális.
 

Булит(Мики Рурк)
Uploaded by Garborg. - Full seasons and entire episodes online.
A filmet azoknak is ajánlom, akik csak bugyuta japán rajzfilmeket vagy régihullámos olasz művészfilmeket néznek. A többieknek meg pláne!!!

Ránczos: 10/10
dr. KJ: jófajta gengszteres 8/10

KM: és akkormég Mickey öklömnyi dávidcsillagos tetkóiról nem is beszéltünk, az öcskös arra verte a péniszt kiskorában, annál jobbfejebb dolgot elképzelni sem tudtunk kb 16 éves korunking, de azért nem csak ez a film erőssége, tényleg tartalmas film, és kiderül belőle, hogy a durva gengszerek szülei is ugyanazokkal basztatják a kölköket mint a mieink :)

9/10

2008-06-05 14:40




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr38502946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ráncosnyakú · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.06.06. 12:28:32

Örülök a kommenteknek, de mosmár jöhetnének az oldal látogatóitól is, nemcsak a kollegáktól.

Bobacsek 2008.06.06. 12:43:02

Ahogy azt Berger agyában mondta a néni becsekkolás közben: "a többi néma csend..."

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.06.06. 14:00:55

mit akartok, van napi 100 látogatónk, akik mind úgy megilletődnek az írásainktól, hogy elrohannak a microtorrentért a boltba, meg az Éva-tékába, és elfelejtenek írni is
süti beállítások módosítása