Filmes utánérzések videoklipekben




Íme egy jópofa klip: Howard Greenhalgh klipje, ő csinálta többek közt a Sebestyén Márta és a Deep Forest féle Marta's song klipjét is (mily meglepő cím). Ez a szám itt a Soundgardentől a Black Hole Sun. Találós kérdésem: milyen filmre vagy filmekre hajaz a klip? Helyes válaszokat a kommentekbe kérem beírni.


Ez itt meg  a híresneves Massive Attack féle Karmacoma. Kérnék szépen legalább négy darab filmcímet. Beküldési határidő: június 4.

2008-05-25 22:14




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr65487286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

envagyok 2008.05.26. 02:29:26

szerintem a karmacoma kicsit 4 szobás.
és a ponyvaregény is eszembe jutott róla.

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.05.26. 18:54:09

Karmacoma: tuti ragyogás, meg barton fink. Esetleg Tiszta románc? meg sejt?, de mikor készült?

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.05.26. 19:25:11

nem tudom mire hajaz a Soundgarden, talán valami Stephen King? amúgy tökre jó klippek, amúgy is felkerülhetettek volna

Radafuk 2008.05.27. 23:41:02

Karmacoma:

Hát a sejt nem jutott eszembe, de a Barton Fink ( avagy a Hollywoodi lidércnyomás) a Coen fivérektől mindenképpen, a Tisztarománc is okés. Ezenkívül egyértelműen van benne Pulp fiction is, és Ragyogás. Aztán a Radírfejből ismert Jack Nance által megtestesített hülyehajú karakter itt is megjelenik írógéppel. Henry vagy Barton fink, ki tudja. Nekem még két film jön elő. Cronenberg Videodromja (bocsika, hogy mondom a rendezőket, de hát kicsit tanuljunk is, didaktikus céllal teszem...) valamint Fülledtség főhősnőjére nagyon hasonlít az egyik csaj, pont úgy van megcsinálva. Ha még van valami, akkor szoljatok.

Radafuk 2008.05.27. 23:48:14

Black Hole Sun:


Az egész klip hangulata hát enyhénszolva higanyos. Nekem nagyon erősen Lynches atmoszféra jön le. Kék bársony, veszett a világ, no és a Twin Peaks. A virágok, kis kertváros környezet, és szörnyetegek lakják, ez David Lynchegyik visszatérő témája. Mi rejlik a felszin alatt. A megfejtésben segíthet a fentebb kitett kép a Twin Peaksből: Bob, a fékezhetetlen duhaj, a Twin Peaks emlékezetes figurája. nos ő itt a klipben szerintem megjelenik. Legalábbis valaki, aki nagyon hasonlít rá. Van egy kép: a tükörben nézi magát, ez akép egy az egyben megvan a kedvenc szappanoperámban is, hehe:)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.05.28. 09:11:32

hát mivel már az elején beletetted a Lynch címkét, így gondoltam, hogy őt kevered bele. akár Lynches is lehet, bár azért hozzá képest kicsit durva, King Rémkoppantókja vagy ilyesmi inkább. ha Twink Peaksben ilyen szörnyek lettek volna, azt hiszem beszartunk volna rendesen :)

Radafuk 2008.05.28. 17:53:36

Igaz, van benne kis Stephen Kinges is, most , hogy mondod. A szörnyetegeket itt egy picit átvitt értelemben mondtam. Kertvárosi idill a felszínen, és ami alatta van...De a klipben egyértelműen megjelenik Bob. Nem?
süti beállítások módosítása