Android 207 (2006)

Ez a stopmotion technikával készült, hagyományos animációs rövidfilm pár éve jelent meg, ám én csak egy-két hónapja találtam rá a neten. Paul Whittington munkája, amivel megnyert mindenféle underground fesztiválokat, és mivel minimalizmusa ellenére tényleg nagyon hangulatos darab, egy postot megér.

Cím- és főszereplő Android 207-es, egy elég rusnya robot. Valami túlexponált labirintusban bolyong, egy fekete-fehér világban, ahol mindenféle akadályokkal kerül szembe, amiket próbál megoldani. Összefut egy másik robottal is, akitől fél, és aki elől menekül. Ennyit tudunk, ennyi történik, semmi előzmény. Az érthetetlen alaphelyzetből és a történésekből adódóan mégis nagyon feszült a film, és ezt a nyomasztó hangulatot sikerül is végigvinni 10 percen át, ami rövidfilmeknél nagy bravúr. Aztán a végén csak jön a megoldás, a csattanó, amitől a film kerekké és a sztori ötletessé válik, mindenféle asszociációkat ébreszt, lehet elmélkedni az élet értelmén, az evolúción, meg amihez csak kedv van.

Szóval a darab:


a film honlapja: http://www.carrotkidfilms.com/android207.html

dr. Z: 8/10
dr. KJ: 8/10

2008-05-20 12:38




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr92478342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.05.20. 15:04:10

ez tök jó!
én is láttam pár hónapja, kafa!
süti beállítások módosítása