Blue Jasmine (2013)

cn_bluejasmine_01.jpg
Nem vagyok nagy Woody Allen-fan, persze láttam jópár filmjét, de közel sem mindegyiket. Az utóbbiak (To Rome with Love, Vicky Cristina Barcelona, Midnight in Paris, Scoop, Match Point stb) mindenesetre egyáltalán nem jöttek be. Általában könnyed cuccok voltak ezek, vicces jelenetekkel, jó színészekkel, de nekem pl. úgy tűnt mintha a Vicky Cristina Barcelona-t leforgatta Olaszországban mégegyszer To Rome with Love címen, wtf?
A Blue Jasmine viszont egyáltalán nem vicces, nem könnyed és nem tűnik korábbi cuccok másolatának. Nagyon is valóságos problémákat jár körül a film, röviden: Adott egy (fél)testvérpár, két nő, Jasmine (Blanchett), aki egy gazdag New York-i befektető felesége lett, és Ginger (Hawkins), aki egy San Francisco-i építőmunkáshoz. Amikor a remek befektetőt (Baldwin) elviszik a rendőrök Jasmine élete összeomlik és lenézett, proli hugához kell költöznie, mert nincs egy vasa sem...
Nem gyakori témája az amerikai filmeknek a bukás. Persze nem szívesen nézzük az emberek lesüllyedését még akkor sem, ha egyébként egyáltalán nem tudunk azonosulni a bukottal. A Blue Jasmine pontosan ilyen történet és bár nem fog jólesni, erős filmélmény lesz.
Cate Blanchett nagyon komoly némbert tol benne egészen kiválóan, Alec Baldwin és Sally Hawkins is okésak és az egész film jól egybe van rakva.
A lényeg, hogy simán NÉZZED MEGFELE ám!

dr. KJ: 8/10

2014-02-01 08:05




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr515792084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2014.02.05. 11:47:32

biztos részrehajló vagyok, de annyira irreális a szegény áldozat sztorija, hogy nehéz elhinni. ettől eltekintve sajnálom az illetőt, mert az egyértelműen látszik, hogy ő elhiszi amit mond, dehát valljuk be, egy 6 éves gyerek fejébe kreált emlékeket ültetni azért nem egy akkora kihívás, de hogy nagyon köcsög dolog felhasználni a volt csávód kicsinálására a kislányod, az tuti.
biztos mindenkinek beugrott erről a Polanski-s sztori, de az abból a szempontból más, hogy ott senki sem kételkedett abban, hogy valóban történt ügy, senki sem tagadta, csak ott az elkövető gyakorlatilag 40 éve menekül az igazságszolgáltatás elől, és ennyi, csak ezért nem ítélték el.

Kalifornia 2014.02.05. 13:34:50

...és nem tűnik korábbi cuccok másolatának. De!

A vágy villamosa (A streetcar named desire, 1951) rendező: Elia Kazan; szereplők: Vivien Leigh, Kim Hunter, Marlon Brando, Karl Malden

http://hu.wikipedia.org/wiki/A_vágy_villamosa

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2014.02.06. 17:32:40

@Kalifornia: hmm, elég távoli leszármazott, de igen, igazad lehet
süti beállítások módosítása