The Lost Room (Az elveszett szoba; 2006)

thelostroom.jpg
Érdekes alapgondolat köré húzták fel az Elveszett szoba történetét. Némi misztikus katyvasz, akció, sci-fi, dráma, trillér és krimi keverékéből kavarták ki, ami akár lehetne rossz kombó is, a sorozat mégis feszes tempójú és hangulatos, kifejezetten jól sikerült cucc.
Adva van egy csomó hétköznapinak tűnő tárgy, amik -kicsit Sztrugackijjék Piknik az árokpartonjához hasonlóan- furcsa, hol hasznos, hol haszontalan dolgokat művelnek. E körül a tárgyak körül na és persze ahonnan a tárgyak származnak azaz a címbéli szoba körül forognak az események, persze nem fogom lelőni a poénokat.
A lényeg az, hogy lesz kavarás, parázás, izgulás és hümmögés, néhol Lynch-i, néhol Hitchcock-i irányba fordul a történet. Végig elég izgis lesz ahhoz, hogy gyorsan lenyomd a három részt, azaz összesen 270 percet.
A színészek is okésak: , , jól hozzák a karaktereket. Az atmoszféra végig erős, néhol Kafkai, néhol apokaliptikusan fojtogatós, amerikai sorozatoktól ritka, egyedi világú cucc lett.
Szóval a Sci-Fi Channel 2006-os minisorozata meglepően jól sikerült, bárkinek simán ajánlott, aki vevő a misztikus katyvaszos sci-fikre.
SIMÁN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

2013-08-06 16:25




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr315447760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása