Un monstre à Paris (Egy párizsi szörnyeteg; 2011)

monster_in_paris.jpg
Csakúgy, mint macska komája, ez a szörnyeteg is Párizst választotta helyszínnek, tudnak élni. Amúgy meg: feljövőben a francia animáció, nagyon helyes.
Nem csak a helyszín közös a Macska kettős életével, hiszen ez is a 10 év fölötti gyerekektől egészen a felnőttek számára élvezhető kedves-humoros 3D mese. Ugyanakkor akció-krimi, sőt misztikus-thrillér is lehetne a cimkék között, persze semmi túl félelmetes nem lesz itt, a szörnyeteg meg kb. olyan félelmetes mint a Szörny Rt. rémei.
Nade miről is van szó? Két jóbarát éppen csomagot szállít ki egy kémia professzor botanikuskertjébe, amikor némi bénázás után feldől a polc és a növekedés-serkentő szérum csúnyán kiborul... A szörny elszabadul, egész Párizs retteg, a rendőrfőnők csak saját politikai céljai iránt lelkedesik, Vanessa Paradis meg énekelget és szingli.
A történet nem túl klisés, a szereplők karakteresek, az animáció és a látvány remek, lesz akció, lődözés, üldözés és énekelgetés, jobb és rosszabb poénok, kalamajka, Eiffel-torony, mindenféle járművek, amolyan jobban sikerült francia módra. Persze azért sokat hatottak rájuk a Pixar stúdió munkái, dehát ez nézzük el nekik.
Jópofa, könnyed 90 perc lesz ha megnézed a párizsi szörnyeteget, akár 10 fölötti kölökkel, feltéve, ha kiadják nálunk egyáltalán valahogy, vagy tudtok franciául vagy angolul.
SIMÁN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.8/10

2012-05-24 09:26




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr444542071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása