Young Adult (Pszichoszingli; 2011)


Az újabb remek magyar cím ütős filmet takar, ne félj. Milyen lenne a Szex és New York szinglije a valóságban? Hát ilyen baszki!
Charlize Theron a tőle megszokott magas szinten hozza főszereplő Mavis karakterét, aki minden tekintetben a lófejű nyomorult Sarah Jessica Parker valóságos kivetülése: romantikus tiniregényeket ír (bár csak ghost writer, azaz szellemíró) és milyen kár, de a sorozat is az utolsó részénél jár. Na és persze nagyvárosi szingli, alkoholista és éretlen, mint könyveinek szereplői. Amikor az egyik régi szerelme újszülött gyerekének képét kapja e-mailen, elhatározza, hogy visszatér a kisvárosba az isten háta mögé és visszaszerezze. Közben találkozik a múltjának egy-két érdekes és érdektelen alakjával is, de főleg a Matt nevű csávó lesz érdekes...
Jason Reitman, a Ghostbusters-es Ivan Reitman fia eddig is komoly témákat dolgozott fel vicces filmjeiben, a Thank you for smoking-ban a cigaretta-lobbisták irigyelt szakmáját, a Juno-ban a gyerekterhességet, az Up in the air-ben a válságot vette komédiái alapjául. Itt a nagyvárosi szingli lét csodálatos világát és a soha felnőni nem akaró, depressziós fiatal nők nem túl szimpatikus életébe látunk bele.
Néhol bántóan realista, ugyanakkor vicces-kínos, szórakoztatva elgondolkodtató film a Young Adult. Felnőtteknek és nőknek különösen ajánlott, sőt NÉZZED MEGFELE!

dr. KJ: 8.5/10

2012-03-11 12:30




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr764309334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2012.03.14. 15:01:16

megnéztük, jó volt, közben többször be is ugrott, hogy nekem is van olyan ismerősöm, aki 15 év után is a gimi-filinget üldözi, mer az milyen kurva jó volt, és nem bír továbblépni, pedig már lassan nem ártana
süti beállítások módosítása