Hodejegerne (A fejvadász; 2011)

Főhősünk (Aksel Hennie, a Max Manus-ból lehet ismerős) menő fejvadász, de ez a fejvadász nem a megszokott, filmekből ismerős fejvadász, ez az a típus, amelyik azt kérdezi, hogy hogy képzeled el a jövőd három év múlva, meg hogy mik a gyengeségeid. Van neki nagy háza, szép autója, meg gyönyörű felesége, de mivel a magassága (168) nem igazán van arányban az asszonyéval (180) erősen túlkompenzációra hajlamos a fiú. Igencsak szeretné maga mellett tartani a csajt, ezért mellékállásban festményeket lop, hogy az árukból elhalmozza a hölgyet minden földi jóval. A biznisz jól megy, hősünk a festménypiacon is legalább olyan sikeres, mint a fejvadászatban, az otthoni nagyvad mellett van helyes szerető is, tehát minden pöpec, amíg egyszer csak színre nem lép egy fickó (Nikolaj Coster-Waldau), aki egyszerre tűnik veszélyesnek a feleségére nézve és tűnik alkalmasnak az állandó pénzzavar megoldására, mivel otthonában több milliós kép vár ellopásra, de persze minden máshogy alakul, mint ahogy az tervezve volt.

A film nem csak egy izgalmas akció-krimi, annál sokkal több, a már bevett triplacsavar itt olyan eredményt hoz, amire amerikai filmekhez szokott aggyal nehéz felkészülni, intelligens, kedves, ötletes, kimondottan jóleső film, mindenképp ajánlott.

2012-03-05 22:38




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr894291611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

roz 2012.03.08. 23:27:49

néztük volna eztegyütt nempedig a szürkét! :)

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2012.03.09. 15:44:08

előre nem tudta, hogy jó lesz, ezért kisérleteztem magamon, és különben nem is néztük meg a szürkét, ami lehet, hogy szintén jó.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2012.04.09. 15:24:06

büntető ez a fejvadász, nézzed megfele!
süti beállítások módosítása