A Single Man (Egy egyedülálló férfi; 2009)

Tom Ford -akit inkább a Guccinak tervezett ruháiról ismerhetsz- filmrendezésre adta a fejét, méghozzá elég jól. A Single Man a 60-as évek Amerikájának pontos lenyomatát adja egy buzi egyetemi tanár, George Falconer szemszögéből.
A főszereplő az a Colin Firth, aki a Király beszédéért Oscart is kapott és itt is faszán hozza a karaktert olyannyira, hogy már csak miatta is érdemes megnézni a filmet. Firthen kívül erős még Julianne Moore jelenléte is, aki mint a főszereplő legjobb barátja parádézik.
A hangulatért és a korhűségért ugyanaz a csapat felelt, akik a Mad Men (Reklámőrültek) whiskeygőzös, Lucky Strike füstös atomszféráját is összekalapálták. Kétségtelenül sikerült a kor modellezése anélkül, hogy túlzásba estek volna.
A film alapja Christopher Isherwood azonos című regénye aminek nyomasztó, fullasztó világa rendkívül erősen átjön a filmből. Ne várj itt lődözésre vagy nagy filozofálásra, a happyend nélküli csendes és fojtogató drámák díszpéldánya az Egyedülálló férfi.
A homofóbok se féljenek tőle, mert a filmnek nem lényeges eleme a főszereplő buzgársága, sőt, éppen hogy nagyon is emberi oldaláról fogja meg dolgot.
Felnőtteknek és értelmesebbeknek ERŐSEN AJÁNLOTT, a többiek felejtsék el.
(Tanyapaparazzi úr ajánlotta-e!)

dr. KJ: 8/10

2011-09-28 11:26




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr973262275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása