Matando Cabos (Vérgyilkosok; 2004)

Ne zavarjon meg a szokásosan ocsmány magyar filmcím, a Matando Cabos egy idiótán vicces krimi/thrillér, leginkább valami Tarantino cucchoz hasonló mexikói baromság.
A történet egy elbaszott emberrablás körül zajlik, mondjuk úgy, hogy kurvára nem azt akit kéne és nem úgy sikerül elrabolni ahogy azt eltervezték a népek. A főszereplők a mexikói népesség mindenféle fajtáját felvontultatják: erőszakos üzletemberek, lecsúszott pankrátor, béna irodapatkányok, kisstílű bűnözők, rémisztő, ráspolyozott fogú bérgyilkos, kurvák és gengszterek, ahogy az kell az ilyen filmekben.
A humor erősen jelen van végig a filmben, ugyanakkor erősen aggresszív, véres jelenetek is akadnak bőven. Jópár vizuális geg, filmes utalások, faszkodás, autós üldözések, fegyverek és drog, szeszelés és verekedés, ilyesmi. Ami mégis a legérdekesebb a filmben az a mexikói hangulat, nem a szombrérós, tequilás, kaktuszos bénázás, hanem modern, városi jelenetek, amik nem is különböznek annyira az európai vagy amerikai élettől, aztán meg rájössz, hogy mégis.
Simán AJÁNLOTT szórakoztató faszság a Matando Cabos. Nővel nem annyira, sörrel nyugiba' annál inkább.

dr. KJ: 7.8/10

2011-08-20 14:49




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr53166963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása