Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Girlfriend Experience (Barátnő rendelésre; 2009)

Steven Soderbergh fura fickó, ő követte el pl. a Ocean's trilógiát, a Solaris-t, a Traffic-ot de pl. az Erin Brockovich-ot is: csinált remek rablós baromkodást, sci-fi melodrámát, drogos parathrillért és tipikus női múvit is Julia Robertsel. Nem egy egysíkú csávó, az biztos.
Erre most itt ez az izé, ál-dokumentum, ál-dráma, ál-fasztuggyami. Legalább két éve ül a vinyón a nyomorult, de sose bírtam rávenni magam, hogy megnézzem. Végre sikerült, íme:
A főszereplővel nem viccelt Soderberh: Sasha Grey egy igazi pornószínész - höh, ez milyen idiótán hangzik. Jó választás is meg nem is, hiszen amiről a film szól, az Sasha eredeti személyiségétől sem állhat távol: egy közepesen értelmes és csinos, talpraesett, a testéből megélni akaró luxusprostituáltról van itten kéremszépen szó. Színészi kvalitásai nyilvánvalóan nincsenek, de mivel nagyrészt saját magát játsza, így ad egy adag realista hangulatot a filmnek. A nagyvárosi, kiüresedett életű juppik és üzletemberek mindennapjait láthatjuk, ahol a a luxusprostik teljesen átlagos részei az életnek. Elmennek vacsorázni, beszélgetnek kicsit felszínesen erről-arról, vagy a férfi aktuális bajáról, basznak egyet, fizetnek és viszlát legközelebb, mikor érsz rá. Chelsea (Sasha) építgeti karrierjét, odafigyel a websztájtjára, befektetésire, külsejére és ruhatárára. Profi. Hideg és érzéketlen. Vagy mégse? Chelsea-nek ugyanis teljesen normális élettársi kapcsolata is van egy fiatal személyi trénerrel akivel békésen élnek együtt egy menő lakásban.
Nehezen kategorizálható katyvasz a film, nem rossz de nem is jó, inkább érdekes. Kétségtelen érdeme a nyomasztó hangulat és a pár kivétellel nagyon is hihető karakterek. Kapargatja a felszínt de messzire nem jut, ezért csak AJÁNLOTT.

dr. KJ: 7.5/10

2011-07-21 08:54




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr123083440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peksuti 2011.08.03. 14:01:15

Szerintem jó kis film. Nem sok rendező merte volna ezt így bevállalni. Sasha meg egy igen felkapott személyiség a pornó világában :D. (Na ilyet se fogalmaztam még ennyire körülményesen.) Szóval még a választása is igen jó volt. Persze kell egyfajta hangulat a filmhez, és benne van néhol a kicsit gagyi érzés, de összességében, én nem bántam meg hogy meglestem! Ajánlom másoknak is!
süti beállítások módosítása