Holly Rollers (Kóser játszma; 2010)

A megtörtént eset alapján készült film egy egyszerre vicces és idióta sztorit dolgoz fel: 1998 és 99 között egymillió extasy bogyót csempésztek be az USÁ-ba haszid zsidók.
A kelet-európai gyökerű haszidizmus eléggé ortodox vonalat képvisel, manapság leginkább Izraelben és New Yorkban élnek. New York-i a főszereplő Sammy Gold is (Jesse Eisenberg, a facsebúkos filmből ismerheted) aki kedves, naív és tisztelettudó fiatalból lesz a drogcsempész brigád egy főalakja. A szomszéd Yosef invitálására kezd bele az Amszterdam-Kanada-New York útvonalon drogot csempészni, azaz "gyógyszert", ahogy előszőr Yosef beszopatja őket. Sammy metamorfózisa, a haszidok világa, családja és "barátai" érdekes és tanulságos mese, jól ellenpontozza a Yosef és Jackie Solomon-féle gengszterek egészen másfajta világát. A jól felépített történet bemutatja a haszid szubkultúrát, ugyanakkor azt is látni fogod, milyen törékeny és sebezhető ez a fajta ortodox világnézet a csábításokkal, szexxel, droggal és pénzzel teli 90-es évek végi New Yorkjában.
Simán AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.7/10

2011-06-22 08:55




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr433002471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása