Médiawave Szombathelyen!



Június 2-án kezdődik a 21. MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál. Menjen mindenki aki csak tud!
Az idei év tematikája: Teremtő Nő, illetve Veszélyeztetett (Mű)fajok. A fesztiválra több mint 1200 film érkezett, ebből az előzsűri 73 filmet válogatott a versenypalettába (9 játékfilm - 17 kisjátékfilm - 24 animációs film - 9 kísérleti film - 14 dokumentumfilm).
További infó itte!

Június 9-12. között szakami konferenciát tartanak MEDIAWAVE Film Fórum 2. névvel, a tematikája pedig: Veszélyeztetett (Mű)fajok – A film, mint közösségi élmény megújulási lehetőségei a XXI. században. A konferencián több neves filmszakmai előadó is részt vesz, mint például Bruno Chatelin, a cannesi filmfesztivál marketingszakértője vagy Algirdas Ramaska, a Vilniusi Filmfesztivál ügyvezető igazgatója.
Tarr Béla a házban: A filmes programok, vetítések az AGORA - Savaria Filmszínház felújított épületében lesznek. Ide várják többek közt Tarr Bélát is június 10-re.

A zenei programokat a fesztivál két hétvégéjén összpontosítják. Számos külföldi sztár érkezik Szombathelyre, köztük két csodálatos hangú egzotikus énekesnő is zenekarukkal. A török származású bécsi Fatima Spar és a Freedom Fries június 3-án lép fel a Fő téren, ő lesz az első hétvége igazi attrakciója. A második hétvége sztárja Andreya Triana őt a Bonobo énekesnőjeként ismerhetik az ínyencek, Magyarországon egyébként először nálunk, a MEDIAWAVE Fesztiválon lép fel. Rajtuk kívül sok zenekar érkezik, pár fellépő csak felsorolásszerűen: Living Room, Stevan Kovacs Tickmayer, Shukar Collective, DVA. A magyar előadók listája is erős: Ferenczy György és a Rackajam, Napra Zenekar, Sena & Busa Pista, Irie Rocktrio, Tudósok, Easys.

A zenekarokról, koncertekről, bővebben a honlapon.

2011-05-29 12:09




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr912940604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása