Gordos (Kövéren szép az élet; 2009)

Az elhízás komoly dolog, ezért legjobb, ha szatirikus és idióta vígjátékot csinálunk belőle - gondolta Daniel Sánchez Arévalo a Gordos rendezője. Amolyan nevetve sírós, elborzadós és elgondolkozós, tipikus spanyol cuccot.
Emberek millióinak életét keseríti az elhízás és abban egyetérthetünk, hogy ebben nem csak ők, hanem a modern társadalmak rengeteg szereplője és jellemzője is hibás, az egészségtelen ételek előállítói, forgalmazói és eladói, az anorexiás modelleket alkalmazó és értelmetlen ruhákat kreáló divatcégek, túlnépesedés és az ezzel járó húsgyárak, a junkfood jelenség, a nemtörődöm szülők és barátok, a "fogyasztószerek" piaca Schobert Norberttel az élen, höhö, a tv és a számítógépek + a sportolás hiánya, az ülőmunka, az autók és motorok elterjedése, azaz a civilizáció sok-sok eleme vezetett oda, hogy pl. csak az USA lakosainak 74%-a túlsúlyos, azaz BM indexe több, mint 25 (308 792 000 ember 74%-a az mennyi is?)
Van baj tehát rendesen, ez a film azonban olyan jól fogja meg a témát, hogy szórakoztatva gondolkoztat el a problémán és gyökerein, hihető emberi sorsokkal. A terápiás csoport tagjai és a csoportot vezető pszichológus is elképesztően jól megformált figura, a színészek remekek, a történet pedig egyszerre abszurd és bántóan valóságos.
NÉZZED MEGFELE kategóriás cucc!

dr. KJ: 8/10


Gordos - Segundo Trailer by hawkbcn

2011-03-14 19:12




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr642739315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása