Paper Man (2009)

Az írók bolondak meg minden, ezt már jópár film feldolgozta eddig is. Azonban a Paper Man a maga vicces-idióta, önirónikus és cinikus módján jóval többet feszeget: barátságot, szerelmet, párkapcsolati zűröket, magányt, a művész nyavalyáit, a leves filozófiáját, a fiatalok kíméletlen és ostoba világát stb.
A főszereplő Dunn közepesen ismert író (Jeff Daniels, szuper jó, mint mindig) egy falusi házba vonul vissza a vársoból, hogy következő könyvén dolgozzon. Felesége jól menő orvos a városban marad. Minden adva van tehát a munkához, kivéve, hogy Dunn kissé kattant. Van ugyanis egy képzelt, szuperhős társa, Captain Excellent (Ryan Reynolds, szuper jó, mint mindig) aki megmenti, ha bajba kerül, kivágja kínos jelentekből, tanácsot ad, problémát old meg. Kettejük  csetlése-botlása a vidéki világban, pl. tacskó bringával krúzolás, berúgás a helyi kocsmában, parázás mindentől és persze a "babysitter", Emma Stone felbukkanása nem kevés zavart okoz majd.
Kedves, dráma/vígjáték vegyülék a Paper Man, finoman egyensúlyozva a két műfaj között. Lassú, de megfelelő pillanatban szórakoztató lehet, a színészek és a hangulat is okés, úgyhogy simán AJÁNLOTT! Köszi Gumiagy!

dr. KJ: 7.5/10

2011-02-26 11:27




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr1002692065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása