The Town (Tolvajok városa; 2010)

Ben Afflecknek nem az első rendezése ez a film, hiszen ott a 2007-es Hideg nyomon, ami szintén Bostonban játszódott és szintén nyomasztóan valóságos hatású krimi volt. Ez a filmje viszont sokkal kiforrottabb bár nem mentes némi romantikus nyálkodástól a heppiend azért jócskán elmarad.
Affleck (aki főszereplő is egyben) ír származású charlestowni rabló. Ez a bostoni negyed arról híres, hogy szinte minden lakója kapcsolódik valahogy a rabláshoz, azaz szinte családi vállalkozásként apáról fiúra száll a tudás. Affleck csapata pöpec rablóegység, egymás után fosztják ki a bankokat és a pénzszállítokat, mikor is az egyik akcióban túszt is kell ejteniük. A túsz a bank fiókvezetője, fiatal lány, aki ráadásul a Charlestownban él, pár utcára  hőseinktől. Na és akkor jön a prollléma, hogy Affleck meg az izé...
Nade persze nem mondom tovább, hehe.
Meglepően jól összerakott film a Tolvajok városa, jó színészekkel, simán megéri megnézni. Nagyjából hihetőek a karakterek kivéve talán a főszereplőt és  eléggé valóságos szinte minden eleme a forgatókönyvnek (Chuck Hogan könyvéből készült adaptáció egyébként.) ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

2010-12-05 19:45




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr492495201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2011.01.03. 12:12:05

elhunyt a film egyik mellékszereplője, akit az apám nevében című filmért szerettünk meg, de valszeg mégis legtöbbünknek Mr. Kobayashi-ként marad meg emlékezetünkben, Pete Postlethwaite.

www.origo.hu/filmklub/blog/halal/20110103-elhunyt-pete-postlethwaite-angol-szinesz-a-kozonseges-bunozok-az-apam.html
süti beállítások módosítása