Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

B filmek, amiket már sosem verek ki a fejemből vol. 1

Azokról a filmekről fogok most értekezni, amelyek bár súlyosan b-kategóriásak voltak mégis a mai napig emlékszem pár jelenetükre, zenéjükre, az idióta színészekre. Ezek java nyilván az alámondásos VHS korszakban készült és a nyolcvanas évekhez méltóan legtöbbjük véres, ocsmány és hihetetlen gagyi, mégis szórakoztatóak vagy legalábbis emlékezetesek voltak. Kattintás lássuk az első adagot:


Vendetta dal futuro (1986)
[Hands/Fists of Steel, Atomic Cyborg és hasonló elmés címeken is ismerheted]
Ez egy olasz apokaliptikus Terminátor-másolat volt. A jóvágású és marcona főszereplő (David Greene) egy igazi kiborg, akit a beprogramoznak bérgyilkosnak. Célpontja az a tudós aki megmentheti a világot az... izétől. De aztán rájön, hogy... izé.
Olyan felejthetlen jelenetek vannak benne mint pl. útmenti tábla amire a következő van kiírva: Vigyázat, savas eső! Főhősünk továbbhajt és aztán persze lemarja a kocsi tetejét. Aztán hősünket fekete bukósisakos ellenségek üldözik (ez milyen jó ötlet, nem látszik hogy igazából két statiszta játsza az összeset) akiknek a fejét bukósisakostúl roppantja össze acélos karjával. Aztán, megszereli a sérült karját egy csavarhúzóval. Van valami csajos rész is, ezt nem is értem, most akkor van fasza? Dehát kiborg vagy mi, na mindegy. Aztán, valami kocsmában olyan szkandert nyomnak, hogy aki veszít, azt megmarja egy mérges kígyó. Van benne egy női kiborg is, akinek hosszú acél körmei vannak és persze hősünk letépi a fejét. Aztán van egy olyan jelenet is, amiben egy gaz kamionsofőr fejét roppantja össze az szélvédőn benyúlva de előtte bejelenti, hogy Now, you're dead! Aztán van még lézerpuska, szívkitépés, vascsővel püfölés, kocsi után kötés, sok robbanás és üldözés, csodálatos filmalkotás, elhiheted.
Ja és valami beszarás jó elektro/szintipop zenéje volt! Mégtöbb részlet: [egy] [kettő]


Dead-End Drive In (1986)
[Hajts be, halj meg a magyar címe asszem, azám!]
Na ez se kutya film hanem ausztrál és leginkább a Mad Maxet másolja. A lényeg, hogy a disztópikus USÁban a fiatalok bandákba tömörülve bűnöznek, drogoznak és basznak, tehát komoly veszélyt jelentenek a társadalomra. Ezért kitalálják, hogy autósmozinak álcázott koncentrációs táborokba gyűjtik őket. Érted, jön a csávó a csajával az autósmoziba, oszt kimenni meg már nem tudnak, merthogy igazából őket most táborba csukták. Persze ennél bonyolultabb a szitu, de nem sokkal. Disztópikus szociohorror b-kategóriás színészekkel, egészen fura sztorival és medmexesített Mini-furgonos üldözéses jelenet is van ám benne!
Innen elindulva az egész filmet meg tudod nézni a Tecsőn!


Xtro (1983)
Ó, gyermekkori rémálmaim egyik kedvenc szereplője volt ez a film. Istenverte félelmetes hulladék fostalicska volt, pedig már a nyolcvanas évek végén láttam. A sztorijára nem is emlékszem, de arra igen, hogy egy ilyen béna gumiszörny megerőszakolt benne egy nőt. Meghogy elvitték a srác apját az alienek. Meg mindenféle szarságok. Fenn a Tecsőn az egész, ha gondolod.


Moontrap (1989)
Na komám, itt aztán lesz minden. Egy Földre visszatérő űrsikló magával visz egy ismeretlen tojás alakú tárgyat, amiből aztán kikel egy robotszörny, ami aztán mindenféle talált tárgyakból (pl. felmosórúd) nagy robotszörnyet épít magából de aztán megbassza az áram. Aztán, űrhajósok elmennek a Holdra, ott találnak egy lefagyasztatott idegen élőlényt, aki történetesen épp úgy néz ki mint egy földi nő. Aztán a homokból felbukkannak a robotszörnyek. A főhős és az idegen élőlény -aki nő- bebújik egy felfújható sátorba a homokon ami alatt ott rejtőznek a robotszörnyek, de nem zavartatják magukat és az űrhajós megdugja az idegen élőlényt -aki nő (Bár az igaz, hogy Inseminoidban volt a legmókásabb dugós jelenet de azt sokkal később láttam, súlyosan NSFW!) Aztán a homokból felbukkannak a robotszörnyek.
Ilyesmi, nagyon állat. A Tecsőn persze fent van az egész.


Persze tovább is van, úgyhogy to be continued...

2010-11-19 18:50




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr432459864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vezérnyúl 2010.11.20. 16:23:48

Valószínű hogy soha egyiket sem fogom megnézni...:)és miért nem 'zs' kategória? Én a Légy című filmet utáltam nagyon, de az lehet hogy egy picit jobb a fentebb említett remekeknél.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.11.20. 16:59:43

@Vezérnyúl: azt Cronenberg követte el és biza nem egy kategória, ha A légy B akkor ezek itt tényleg ZS-k :D
süti beállítások módosítása