Leaves of Grass (2009)

Edward Nortont szeressük, de az tény, hogy pályája nem túl egyenletes, mondhatni erősen hullámzó minőségű filmekben játszik. A 2000-es években utolsó jó filmje talán az Utolsó éjjel volt, úgyhogy most már ráférne egy fasza film, amiben megcsillogtathatja tehetségét.
A Leaves of Grass nem is rossz film, abszolút neki való a szerep. Virtuóz módon alakítja a főszereplő ikerpárt, a bunkó és kisstílű oklahomai drogtermesztőt és az rhode islandi egyetemi tanárt. Norton úgy játszik az akcentussal, apró mozdulatokkal, hogy már csak ezért is érdemes megnézni a filmet. Príma alakítás egy príma színésztől és a többiek is okésak (pl. Susan Sarandon vagy Richard Dreyfuss.)
A sztori se rossz, erős hangulati lenyomatot ad a Dél mindennapjairól és nem nélkülözi sem a humort, sem a drámát, sem a fordulatos akciót. A happyend is elmarad, holott a film egészében mégsem nyomasztó, inkább vicces és realisztikus is egyben. Néhol azért leül egy kicsit a sztori de nem lesz zavaró, mert aztán mindig történik valami furmányság.
Összességében tehát simán NÉZZED MEGFELE színtű lett a Tim Blake Nelson színész-rendező új filmje és végre Norton azt teheti amihez legjobban ért: igazi karaktereket formázhat meg.

dr. KJ: 8/10

2010-10-17 14:26




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr952378631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vezérnyúl 2010.10.17. 21:10:32

Általában egyet szoktam érteni Kukorica úrral, de most nem teszem. Edward Norton az, aki miatt ez a film egyáltalán említésre érdemes, őt jó nézni szinte bármiben. Kár, hogy nem vállal (?) ennéz izgibb dolgokat...
A sztori azonban béna: hippi anya, akinek talán gyereknevelési(ez nincs kibontva nagyon) bénázását a fia halála lévén megbocsátjuk, de értelmetlen felesleges szál; egy szerelem, ami két felsőbbrendű lény között gyúl ott messze délen....annyira béna...; aztán a zseni drogos öccs, aki ki tudja miért elszúr mindent, gyilkol..de mi szeressük, mert igazábol olyan cuki akcentusa van (tényleg az van:);
Zagyván írom le, mi? Mert az is!
Nagyon szépen fényképezték és jó hangulata van, és csak a kőszikla nem tudja Mr. Nortont kedvelni. Ha van szabad délutánod, arra pont jó.

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2010.10.20. 21:02:22

Vezérnyúl óvatoskodó mondókáját fordítanám: EZ EGY FOS!
(meleg és híg)
süti beállítások módosítása