Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

High Fidelity (Pop, csajok, satöbbi; 2000)

Klasszik film, valamiért kedvelem, pedig nem egy mély, drámai cucc ez, hanem idióta és vicces faszkodás mégis van némi igazság tartalma. Ráadásul a könyvvel egybevetve jól sikerült adaptáció, látszott, hogy a készítők szerették a projektet.
A sznob lemezboltos és beosztottjai bénázásai nagyon is valóságosak. Szegeden ismertem egy társaságot a kilencvenes évek végén, akik pontosan ilyen sznobok és bénák voltak. Zenében nem ismertek tréfát, a csajoktól viszont rettegtek és csak a szájuk volt nagy. John Cusack (akit az Igoron kívül nem emlékszem, hogy jó filmben láttam volna valaha is, itt valahogy mégis jó) karaktere azért ennél egy fokkal előrébb van: neki vannak csajai, csakhogy előbb-utóbb mind csúnyán kidobja. Kb. ennyi is a film lényege, sznob zenei faszkodás és a fiúből férfivé fejlődő főszereplő hányattatásai.
Ugyanis az eredeti könyv pont ezt dolgozza fel, azt a folyamatot, ahogy a 20-as, 30-as éveikben járó fiúk rájönnek (persze nem mind, aki nem, abból lesz a kaszanova és hal meg magányosan), hogy fel kéne nőni és a "mindenkit megbaszok és mindenkit leszarok" gyerekes hozzáállása egy idő után már nem lesz elég.
Szóval valahogy jó film lett ez a könnyed faszság, jók a szereplők, kedvencem Iben Hjejle, aztán van itt még Tim Robbins, Catherine Zeta-Jones, Joan Cusack, Todd Louiso, Lili Taylor és persze a kibaszottul idegesítő Jack Black, nyavalygás is van bőven meg zene is.
Ha kimaradt volna akkor NÉZZED MEGFELE!

dr. KJ: 8/10

2010-09-28 10:52




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr372329044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása