Politiki kouzina (A touch of Spice; 2003)

A kajával foglalkozó filmek ritkán kapnak mélyebb értelmű rétegeket is. Ez a görög-török koprodukció viszont a fűszerek és ételek mellett egy isztambuli görög család története is (kicsit mint a Napfény íze), akiket a ciprusi válság miatt kitelepítenek Törökországból és hazaköltöznek. A család anyai ága török állampolgár így ők maradhatnának, sőt a nagyapa, a remek fűszerboltos marad is, persze a feleség nem marad egyedül. A főszereplő Fanis nem örül éppen a dolognak hiszen nagyapjához ragaszkodott, mert tőle tanulta meg a fűszerek tudományát, na meg a csillagászat szeretetét, plusz gyerekkori szerelmétől is elválasztják. Kellemes törökországi gyerekkorából zavaros görög bénázás lesz és jó néhány baromság történik vele, ezek talán a legviccesebb részek.
Érdekes, néhol kissé nyálas, de összeségében szerethető, kedves és vicces film ez. A felnőtt Fanist játszó színész borzasztó, de a többiek okésak, a hangulat olyan amilyennek lennie kell: balkáni vircsaft, nagy zabálások, kínos jelenetek. A történelem végig ott bujkál a jelenetekben, megnyugtatva a magyar nézőket, hogy a görögöknek se volt könnyű élete (és most sem az, ugye.)
Garantáltan éhes leszel tőle (ó egy jó szuvlaki, az kéne), nevetni is fogsz, lájtos nyáresti filmek AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.8/10

2010-07-19 14:41




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr22161153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása