Interview (Interjú; 2007)

Steve Buscemitól ajánlom ezt a nagyon kellemes, profin összerakott kamaradrámát, a 2007-es Interjút. (Tudjátok az a karakteres, szimpatikus de nem túl szép, lúzer-fejű csávó, aki különböző Coen filmekben szokott néha viccesen meghalni). Na ő a rendezője és az egyik főszereplője is a filmnek. A másik Sienna Miller, akiről eddig én csak annyit tudtam, hogy jól néz ki, de most nagyon jó volt bambulni rá másfél órán át.

A sztori pedig a következő: van Steve, a kiöregedett és cinikus politikai újságíró, akit már a főnök se nagyon szeret. Ezért aztán a jó kis zsíros washingtoni tudósítás helyett rábízzák egy híresebb színésznőcske meginterjúvolását. Steve nyamvadt fejjel, de elmegy a találkozóra, ahol taliznak, egymásba szeretnek és gyereket csinálnak egy szivárvány tövében...
Vagyis hát ez nem egy ilyen film, hanem inkább másmilyen. Az interjú egy étteremben kezdődik, majd véget ér hamar Steve nyafogása miatt, de aztán mégis folytatódik a színésznő lakásán. Itt bontakozik ki a film a továbbiakban, egy nem hétköznapi interjú zajlik le egy kiöregedő, keserű férfi és egy látszólag aranykorát élő fiatal nő között.
 
Uncsi is lehetne, de nem az, a filmnek jó a tempója, izgalmas és átélhető. A színészek nagyon jók, végig kitart köztük a feszültség. Néha ugyan egy-egy fordulatot klisésnek éreztem közben, de a végére összeáll a sztori, és minden a helyére kerül. Többet a spoiler-veszély miatt nem is írok róla, de ajánlom mindenkinek.
 
Meg kell még említeni, hogy a film amúgy remake-je egy azonos című, 2003-as holland filmnek. Ezt az a Theo van Gogh rendezte, akit sajnos 2004-ben meggyilkolt egy iszlám fundamentalista. RIP. Steve Buscemi az Interjúban állítólag több helyen emléket állít neki és az eredeti filmnek, pl az utolsó percben a limóból kiszálló a holland verzió női főszereplője.
 
Dr.Z. 8/10
 
2010-06-04 09:00




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr622054505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.06.08. 20:46:45

sziasztok

ezt a filmet keresem de nem találom sehol. nem tudjátok hol lehet? van egy csomó hely a neten ahol magyar filmek vannak fenn ingyen, torrent.

de az enyém megszünt

141 perc a befejezetlen mondatból lenne a film

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.06.09. 09:23:15

@tesz-vesz: Az tényleg de jó film volt. Én most hirtelen ezt találtam, próbáld ki:

canadahun.com/forum/showthread.php?p=2189247
süti beállítások módosítása