Cold Souls (2009)

"Az emberi lélek székhelye a középagyban található tobozmirigy."
René Descartes: A lélek szenvedélyei, 1649

Ha Descartesnek igaza lenne, akkor élelmes emberek egyből készítenének egy gépet, ami kivonja a tobozmirigyből a lelket. Aztán élhetnénk lelketlenül, vagy mások lelkét ültethetnénk magunkba, attól függően, hogy mire vágyunk.
Pontosan ez történik Sophie Barthes rendezőnő Cold Souls című filmjében. Paul Giamatti saját magát játsza mint negyvenes évei végén járó kiégett színészt, aki Csehov Ványa Bácsijának főszerepén kínlódik. Egyik barátja ajánlására elmegy dr. Flintstein Soul Storage nevű cégéhez, ahol rövid tétovázás után kivonják Paul lelkét, ami pontosan akkora és úgy is néz ki, mint egy csicseriborsó. A lelketlen állapot persze nem segít a színésznek a szerepét jobban eljátszani ezért később úgy dönt, hogy az illegálisan az USÁ-ba csempészett orosz lelkek közül egy költőét ülteti magába...
Az ötlet eredetiségét sajnos nem sikerült teljesen körbejárni és a forgatókönyvön hatalmas lyukak tátonganak de szerencsére Paul jó színész és miatta már érdemes lehet megnézni. Ne tévesszen meg senkit az IMDb "comedy" cimkéje: némi humort ugyan tartalmaz, valójában a Cold Souls egy igazi melankólikus dráma. A hibáitól eltekintve érdekes film, akár AJÁNLOTT is lehet, de inkább fasztuggya kategória.

dr. KJ: valahol 7 és a fasztuggya között/10

2010-02-08 09:19




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr191734765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása