Un long dimanche de fiançailles (Hosszú jegyesség; 2004)

Jean-Pierre Jeunet az Amélie 2001-es elképesztő sikerét látva 3 évvel később ismét előkapta Audrey Tautou-t (akinek látszik a csupasz teste a filmben, hömm :D ) és a bevállt recepten alig változtatva elkészítette a Hosszú jegyességet, hamár Amélie 2-őt nem mert vagy nem akart.
Tautou itt is egy kicsit lökött de szeretnivaló leányzót játszik (még sántít is kicsit, hogy még izébb legyen) aki az I. Világháborúban eltűnt jegyesét kutatja nagy kitartással. A megszokott háborús nyavalyák közül kilóg, hiszen abszurd viccessége miatt nem lehet komolyan venni, pedig van itt dráma és mocsok, háború utáni depresszió, kurvák és bosszú, perverz katonák és persze a filmben felbukkan Jeunet összes színész haverja, sőt Jodie Foster is (!) és a rendező világának tipikus kellékei és abszurd jelenetei. Ettől függetlenül a film mégis működik, bár persze nem jut el az Amélie szintjéig, azért elszórakoztat a kedves mese, háborús borzasztóság, enyhe romantikus nyál és abszurd vígjáték vegyüléke.
Amélie, Audrey, Jeunet fanoknak kötelező, a többieknek meg megfelelő hangulatban AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.4/10

2010-01-26 09:13




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr421695470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása