Der Knochenmann (A csontember; 2009)


Ez a film a bizonyíték arra, hogy nem magyar jelenség a szociohorror, még csak nem is Balkán-specialitás. A Csontember ugyanis osztrák film, ettől függetlenül lehetne magyar, román, szerb, szlovák vagy akármelyik balkáni országba való, olyan ocsmány, realista és nyomasztó. Hiába na, Közép-Európa bája utánozhatatlan, és a káeurópai szociohorror is helyi specialitás, ne keverjük össze más régiók nyomorával.
Szóval ez egy trilógia legújabb része, méghozzá a Brenner nevű magánnyomozó "kalandjait" bemutató krimi- thriller- idióta- vicces- szociohorror- borzasztóságok ezek. A Csontember gyakorlatilag egy hagyományos kriminek indul, aztán egészen fura dolgok történnek benne, de nem mondanék történet.zip-et, mert egy kriminél az nem annyira jó ötlet. A lényeg talán az, hogy nem csavaros ámerikáji thrillér ez, hanem európai, életszagú abszurd izé, amilyen meg is történhet vagy meg is történt.
A szereplők mind rendben vannak, a hangulat nagyon is ismerős, egy Horvath úr(?) is szerepel benne orosz vagy ukrán maffiózók és egyéb kisstílű bűnözőkkel egyetemben,  gulyást is főznek majd, Gryllus Dorka mint pozsonyi kurva tűnik fel, lesz farsang ocsmány szinti-diszkóval, hideg, hús és csontok, a zenét a Sofa Surfers szolgáltatja, és még egy lila ledekkel feltuningolt nyomorult Peugeot 206-os is beugrik fiatal seggfejekkel teletömve, tisztára mintha Magyarországon lenne az ember. Szóval fura cucc ez, közel sem tökéletes, de mi tudjuk, hogy káeurópa sok minden, csak nem tökéletes. AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.8/10

2009-11-20 13:37




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr211539657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rajen 2010.01.28. 23:33:58

Ezt a filmet sehonnan nem lehet letölteni/megszerezni, pedig nagyon érdekelne.

rajen 2010.03.11. 23:55:03

@dr. K. J. phd.: Köszönöm, hogy a fenébe nem találtam meg? :/ A Loft-ot néztem meg, szokás szerint tetszett, mint minden amit innen néztem eddig.

És ajánlok egy filmet megkritizálni néktek: Tropa de Elite, 2007, brazil akciófilm a favellák világából, végre a zsaruk szemszögéből. Nekem k.-ra tetszett, van benne minden, mint a búcsúban: akció (sok), társadalomkritika (mértékkel), katarzis. Kurva jó brazilmetál soundtrack! Szintén elérhető torrenten, angol feliratos release is van.

www.youtube.com/watch?v=_V_nZNWPYQk
süti beállítások módosítása