The International (A bűn árfolyama; 2009)

A összeesküvés-elmélet olyan közéleti álláspont, amely feltételezi, hogy részben vagy egészében feltáratlan vagy indokolatlannak látszó események, cselekmények mögött általa megnevezett csoport áll.

Az összeesküvés-elméletek mindig is izgatták az emberek fantáziáját. A Holdra szállás, a Titanic katasztrófája, telefonkártya-gyüjtők, a Kennedy-gyilkosság, a Philadelphia-kísérlet, zsidók, az (akármilyen) maffia, titkos keresztények, az 51-es terület, az orosz gázpiaci szereplők, Jézus leszármazottai, ufók, szabadkőművesek, (arab-) terroristák, időutazók, a történelem előtti időkben idelátogatott földönkívüliek, az olajkitermelő cégek, szcientológusok, befektetők és tőzsde-mágusok, a papírszalvéta gyüjtők, a hatalmas nemzetközi bankok és még ki tudja, ki és mi minden irányítja a világunkat. Nyilvánvaló kísérlet ez az egyszerű embernek arra, hogy kibírhatatlanul komplex és zavaros világunkat érthetően megmagyarázzák.
Kirúgtak az állásodból? Biztos, hogy az új-zélandi Brent Reynolds Capital Investment a lengyel zlotyit támadó árfolyammanővere miatt összedőlt chillei El Huyton bank csődje miatt van, az egész mögött pedig természetesen a zsidóbolseviknáciufó invázió áll.
Az összeesküvés-elméletek mögött persze akár lehet igazság és valóság, viszont ezek természete miatt sosem derülnek ki, vagy ha kiderülnek sem tűnnek fel a hírekkel és álhírekkel teleöntött, manipulált és ostoba információ-özönben.
Clive Owen-nel (akit szeretünk) és Naomi Watts-al (akit dugnánk) az élen egy ilyen multinacionális bankos- sziájés- maffiás- arab terroristás- izraeles- fasztudjamégmilyenes idegesítő thriller- krimi vegyülék az International. Mindenki jól össze van esküdve itt mindenkivel, a végén ki is derül meg nem is, de persze nem változik semmi. Ettől függetlenül szórakoztató film ez, kicsit oldszkúl hidegháborús-kémes hangulatú, de azért kellőképpen felturbózva a mai igényeknek megfelelően. Aztán a popcorn-maradványokat lesöpörve és a székből feltápászkodva olyan érzésünk van, hogy baszki, jobb is, ha nem tudunk ezekről a szarságokról. Hiszen változtatni nem tudunk rajta, icipici légypiszkok vagyunk a túlságosan is komplex világazdasági hatások és ellenhatások zavarodott rendszerében.


Ne legyen illúziónk, hogy bármit is értünk a világból, mert a világnak nincs semmi értelme.
                                                              (Kilgore Trout)

dr. KJ: 7.5/10

KM: Csak hogy a sztoriról is essen szó: gondolkoztál már azon, honnan vannak az afrikai ilyen-olyan haduraknak lovéjuk a kis puccsaikra? És hogyan avatkoznak be a nagyhatalmak olyan államok/cégek életébe, amikhez semmi közük? Igen, egy közvetítőn keresztül, mert face-to-face nem járja, legyen mondjuk egy bank, azok állnak úgyis minden mögött (ki birtokolja pl. a a te autód/házad/tévéd nagy részét? naugye). A bank pl. megkeres egy kellően ambíciózus hadurat, hogy esetleg mennyit érne neki egy trón egy általa kijelölt országban, a kockázatelemzők számolnak, oszt ha mindenki bennevan, a bank megfinanszírozza, mehet a paré. Namost, ahogy lenni szokott, egy kisembernek elege lesz ebből a rondaságból, és nekimegy a gépezetnek, de a kisemberek mindig szarul járnak, főleg, ha kb. az egész világnak mennek neki.

update: vagy ők, vagy valami hasonló szervezet lehetett a film kiötlőinek fejében.


''The International'' Trailer
Uploaded by luciantheman. - Watch feature films and entire TV shows.

2009-05-03 09:01




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr921098582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.05.04. 18:28:35

szerdán van a szülinapja a moziba:bénak, és megérdemel egy sört, csak az a kérdés, hogy jelen, vagy gödör?

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.05.04. 20:09:04

aztapaszta-e egy éves-e?! hát attól függ milyen lesz az idő-e

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.05.05. 09:21:18

jeee. de a gödröt nem akarom. viszont írjon aznapra valaki a Születésnap c. filmről
süti beállítások módosítása