Lord of War (Fegyvernepper; 2005)

Az elbaszott országok sorozat valszeg nem jöhetett volna létre a Fegyvernepper nélkül, hiszen a háborúhoz fegyver is kell, és valaki, aki azt eljutattja a világ bármelyik pontjára, ha megfizetik.

A Lord of war egy fickóról szól, aki meglátja a piaci rést a 80-as évek végén, és belevág a fegyverbizniszbe, bármit elad bárkinek, korlát nélkül. Egy amerikai, aki Ukrajnából vándorolt ki, és a család zsidónak valja magát mer így könnyebb érvényesülni, szóval sok gyökér nem köti Yuri-t (Nicolas Cage) abban, hogy melójában óriási sikereket érjen el. Teljesen cinikusan áll a világ dolgaihoz, nincs semmi, ami meggátolja, a legsúlyosabb afrikai diktátorokkal pacsizik és ad el nekik fegyvert, és az Interpol tehetetlen ellene.

Cage élete egyik legjobb teljesítményét nyújtja a filmben, tökéletesen meggyőző, a film cinizmusa és beleszarása mindenbe a Thank you for smoking-hoz mérhető, reális, és egyben ijesztő film, nem tudom, mennyi köze van a valósághoz, de tartok tőle, hogy nagyon sok.

KM: 7,7/10

dr. KJ: 8/10

2008-10-25 14:55




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr44731120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elementaris Ero 2008.10.25. 23:44:15

nagyon sok köze van az élethez, ugyanis én tavasszal lázzam a filmet, és miután megnéztem, rá öt nappal kapott el egy ukrán (!) emberkét a cia, aki kb. szintén mindenfele folytatatott gazdasági tevékenységet, különösebb teáor szám nélkül.

egyébként rühellem cage-t, minden idők legtehetségtelenebb színésze, és ebben a filmben is pocsék, borzasztó. nem ő miatta jó a film. mondjuk úgy, ezt nem b@szt@ el.

egyébként is, a blog színvonalát tekintve, ez az egyetlen cage által is jegyzet film, amely ide felkerülhet, hiszen amúgy k.ra jó filmek vannak itt.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.10.26. 09:08:11

jaja, valszeg igazad van, cage-et én sem tartom sokra, én ebben, meg a las vegas végállomásban bírtam, szerintem itt azért működött, mert egy önimádó, jéghideg faszt kellett játszani, és ez fekszik neki.

Elementaris Ero 2008.10.26. 12:01:00

... és nem b@szt@ el... [hadd kössem az ebet] :)

off:
ajánló: My life without me film, meg úgy általában, Isbelle Coixet alkotások az elmúlt pár évből. nagyon mélyek.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.10.26. 13:33:39

köszi a tippet, már el is indultam a moziba, csak kevés helyen játszák, vagy hogy is mondják az ilyet
süti beállítások módosítása