The Good Shepherd (Az ügynökség; 2006)

Robert De Niro-nak van egy másik rendezése, az tetszett, a Bronxi mese, kicsit nyál, de kafa film volt, itt elég parádés a szereposztás, érdekes a sztori, meg kellett nézni, de felemás a végeredmény, részben érdekes és tanulságos, részben zavaros fos.

A főszereplő (Matt Damon) katonacsaládból származik, mindenki jó hazafi volt generációkra visszamenőleg, protestáns és fehér, ő sem lehetett kivétel, a második VH alatt beszervezik kémelhárítónak, ahol végzi is a dolgát serényen, és bár lelkiismerete néha kicsit próbálkozik, hazafisága felülkerekedik a morális problémákon, azt teszi szépen, amit várnak tőle, mindig eleget tesz a parancsnak, bárhonnan is jön, a haza mindenek előtt, csak kezd kicsit ködössé válni, hogy mihez is ilyen kibaszott hűséges, mi is az a haza (merthogy pl abba a zsidók, feketék, de még a katolikusok se nagyon férnek bele), és úgy tűnik, több köze van egy konkurens orosz kémhez, mint a fiához, na ez azért kellemetlen.

A film a hidegháborúról szól, de inkább általános politikai dráma, a hatalom, a hűség, a család, stb témáját boncolgatja, engem a téma nagyon érdekelt, mindenki jó benne, remek színészek, de valahogy mégsem állt össze, zavaros volt a mondanivaló és a cél, de akit érdekel a téma, azért csak hajrá.

ui: biztos nem figyeltem, de ha valaki látta, elárulhatná, hogy a cím hogy kapcsolódik a filmhez.

KM: 7/10

dr. KJ: Uncsi volt, hiába a sok jó színész és az érdekes(?) sztori. Bealvás lett belőle, és kurvára nem értettem egy csomó részt olyan zavaros volt, úgyhogy 6.5/10


THE GOOD SHEPHERD
Uploaded by netfunk. - Check out other Film & TV videos.

2008-10-15 11:32




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr31715017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.10.17. 10:46:34

Eszméletlenül unalmas film volt.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.10.17. 13:59:35

arra jutottam, hogy a rendezésen baszódott el dolog, elismerem, hogy nem volt nagyon izgi.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.10.20. 11:05:56

nem védekezni akarok, csak hogy tiszta legyen, szerintem a múlt század második felének egyik legfurább dolga volt a disznó-öböl béli csúnya szopika, ami kihatással volt az azt követő 30 évre, ezért volt érdekes, hogy mi is húzodott a háttérben.
süti beállítások módosítása