Intacto (2001)


IMDb

Igazából nem is értem, hogy ennek a filmnek miért nem készült még amerikai remake-je. Például a szintén spanyol Nyisd ki a szemed-et (ami kurva jó film volt egyébként) Krúz "Szcientológus" Tamás Vanília Égbolt címen amerikanizálta, de hogy minek??
Készült viszont belőle videoklipp másolat, méghozzá a Prodigy Voodoo People-jének Pendulum remixjéhez (fasza rokkos dárenbéz.)

Szóval az Intacto: A szerencsét mint szuperhős-tulajdonságot használja a film. A főszereplő a fiatal tolvaj Tomas egyedüliként sértetlenül él túl egy repülőgép-katasztrófát. Szép lassan leesik neki, hogy ő a kiválaszottak közé tartozik, akik el tudják lopni más szerencséjét. Változatos módokon teszi probára különleges képességét, hiszen lehet rá fogadni, hogy kinek van nagyobb mákja. Ezzel sok pénzt "keres," de rá kell jönnie, hogy nagyobb mágusok is vannak nála, például az öreg zsidó, Sam, a nagy túlélő, aki Auswitzban elveszít mindent, kivéve saját életét, cserébe az ördögi szeréncséért.
Furcsa sztori, idegen hangulat, meghökkentő ötletek, európai atmoszféra. Az Intacto érdekes film, az alapötletből mindent kihoztak, ami csak egy misztikus thrillerbe belefér.
AJÁNLOTT!

dr.KJ: 7,8/10

KM: nem volt rossz, sőt, akár jó is lehetett volna, mert az ötlet jó, de kicsit bugyuta ez  szuperhősi dolog, mint egy hülye szerepjáték, átruházható képességekkel, szóval nálam csak 6/10

2008-08-04 12:18




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr80599743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.08.06. 00:57:46

Az alapötlet zseniális, néhol fel is csillan az esély, hogy ehhez felnőni tudó filmet kapunk, de aztán elég gyorsan beáll a dolog a "csak" jó szintre. Szóval inkább KakaMátyással értek egyet :)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.08.06. 11:22:24

olyan szigorúak vagytok, azért egy hatosnál többet érdemel, hány amerikai fosnál jobb, azokra meg 8at adna a Kaki :P

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.08.06. 11:56:29

pont ezért a szigor, mert több volt benne sokkal, de elbaszták

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.08.06. 12:29:08

na jó, nekem tetszett és bekaphatjátok a nagyapátok péniszét, szőrösszívű fikagépek :D
süti beállítások módosítása