Dead Man's Shoes (2004)

IMDb
A tegnapi vasárnapi melankóliám csúcspontja lett ez a film. Valami idióta-kedves filmet kellett volna néznem inkább, nem ezt, mert ritka nyomasztó-lehúzós dráma. Az angol valóság leképezésén-leleplezésén fáradozó Shane Meadows írta-rendezte, aki például a This Is England-et is elkövette.
Spoiler-veszély! Mouseover:  Történet.zip: A film egy testvérpárról szól. A fiatalabb srác értelmi fogyatékos. A báty elmegy kommandósnak, és az angliai kisvárosban egyedül hagyja a srácot, a szülők már nem élnek. A helyi kisköcsög drogos-hippi társaság kihasználja-kínozza-megalázza az öccsöt. A báty visszatér és elképesztő vendettát kezd a banda ellen...
Iszonyat nyomasztó film, fojtogató légkör, bűn és bosszú, kisvárosi pszichopaták, naturalizmus és realizmus, szadizmus és drogok. Óvatosan moralizál, de kőkemény mondanivalóval támad. A színészek, a képek és a zene is mind nagyon eltalált. A főszereplő-íróról, Paddy Considine-ről még biztos hallani fogunk, mert betyár a csávó.
Igazi nehéz film, megfelelő hangulatban NÉZZED MEGFELE!

dr. KJ: 9.4/10
 

2008-07-28 12:00




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr46589182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bajtai András · http://bajtaiandras.hu 2008.08.01. 18:20:26

nekem az egyik nagy kedvencem ez a film, iszonyatosat ütött!
süti beállítások módosítása